Fotbal international

Ce rezultate au avut nemții la testele din primele două ligi de fotbal. Se așteaptă undă verde de la Angela Merkel

05.05.2020 | 12:11
Ce rezultate au avut nemtii la testele din primele doua ligi de fotbal Se asteapta unda verde de la Angela Merkel
ADVERTISEMENT

Germania este primul dintre cele cinci campionate mari ale Europei care s-a pregătit să reia întrecerea din primele două divizii, întreruptă de pandemia de coronavirus, chiar din luna mai.

Totul depinde de decizia cancelarului Angela Merkel

Se așteaptă din moment în moment răspunsul cancelarului Angela Merkel, pentru ca Bundesliga și Bundesliga 2 să revină în acțiune pentru încheierea acestui sezon. Au fost deja efectuate toate testele pe jucătorii primelor două divizii și rezultatele au sunt considerate foarte bune.

ADVERTISEMENT

Liga profesionistă germană a anunțat că din cele 1724 de teste efectuate pe jucătorii celor 36 de echipe din primele divizii doar zece au fost pozitive, ceea ce înseamnă un procent de sub 1 la sută.

Liga Profesionistă consideră rezultatele foarte bune

“Măsurile corespunzătoare, de exemplu izolarea persoanelor afectate, au fost luate direct de cluburile respective în conformitate cu indicaţiile autorităţilor sanitare locale”, a adăugat DFL, fără să precizeze de la ce cluburi provin cei testaţi pozitiv.

ADVERTISEMENT

Totodată DFL a anunțat că pe parcursul acestei săptămâni va fi efectuat un al doilea rând de teste iar rezultatul lor va fi, de asemeni, comunicat public.

Primele meciuri ar fi pe 16 și 23 mai

Deşi există un anumit consens în rândul cluburilor şi al DFL în această privinţă, sezonul nu va putea fi reluat în Bundesliga fără acordul autorităţilor landurilor şi al guvernului cancelarului Angela Merkel.

ADVERTISEMENT

Dacă va exista OK-ul așteptat atunci datele avansate pentru disputarea primelor meciuri sunt 16 și 23 mai. Evident, toate partidele vor avea loc cu porțile închise. Inițial se vorbise despre data de 9 mai.

La Koln sunt trei cazuri pozitive

Până acum, FC Koln este prima echipă din prima divizie a fotbalului german care a înregistrat rezultate pozitive cu ocazia testării jucătorilor săi. FC Koln a anunţat vineri trei cazuri de infecţie cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

“Faptul că am depistat aceste cazuri ne ajută să știm cine este sănătos și cine nu. Luăm asta ca un lucru pozitiv și sigur că nu renunțăm la ideea noastră de a relua meciurile la mijlocul lunii mai”, a explicat purtătorul de cuvânt din Bundesliga, pentru cotidianul Marca.

E normal să mai apară și jucători pozitivi

“Nu avem niciun dubiu. Cei depistați pozitiv la Koln au fost identificați și izolați. E normal că dacă facem teste, vor fi găsiți jucători pozitivi, pentru că unii sunt asimptomatici.

Se întâmplă peste tot în societate. Când se va juca, vom ști sigur că cei implicați sunt sănătoși”.

 

ADVERTISEMENT