Fotbal intern

Ce riscă CFR Cluj după ce l-a transferat pe Cristi Bălgrădean de la FCSB. Ambele părți pot fi amendate

04.03.2020 | 13:09
Ce risca CFR Cluj dupa ce la transferat pe Cristi Balgradean de la FCSB Ambele parti pot fi amendate
ADVERTISEMENT

Cristi Bălgrădean este lovitura dată de CFR Cluj rivalei de la FCSB. Portarul, aflat în ultimele luni de contract, a semnat cu formația lui Dan Petrescu fără să anunțe pe nimeni din clubul „roș-albastru” motiv pentru care atât el, cât și clubul din Gruia, ar putea fi amendați de Comisii.

CFR Cluj și Cristi Bălgrădean riscă amenzi după transfer

Cristi Bălgrădean se afla în ultimele luni de contract cu FCSB, motiv pentru care putea semna cu orice formația, dar, totuși, clubul de care aparține trebuia înștiințat.

ADVERTISEMENT

Portarul a ales să semneze cu CFR Cluj fără să anunțe pe nimeni de la FCSB și cele două părți, atât clubul din Gruia, cât și Bălgrădean, ar putea fi penalizate.

Ce spun regulamentele în cazul transferului lui Cristi Bălgrădean la CFR Cluj. Art. 23:

  • „n. omisiunea unui club de a informa, în scris, un alt club cu privire la încheierea unui contract cu un jucător amator sau cu un jucător profesionist aflat în perioada ultimelor șase luni de contract cu clubul respectiv; omisiunea unui club de a informa jucătorul, cu minimum 30 de zile înaintea expirării contractului încheiat cu acesta, asupra faptului că nu mai dorește încheierea unui nou contract pe perioada următoare;
  • o. omisiunea jucătorului de a informa clubul, în scris, cu privire la încheierea unui nou contract cu un alt club în perioada ultimelor șase luni de contract cu clubul la care este legitimat; contestarea cu rea-credință de către jucător a semnăturilor de pe documentele de plată”
ADVERTISEMENT

Așadar, atât clubul CFR Cluj, cât și Cristi Bălgrădean, au încălcat prevederile regulamentului, motiv pentru care pot fi amendați. Totuși, penalizările ar fi infime:

  • „Pentru abaterile prevăzute de art.23, lit n), s) și t), clubul în cauză se sancționează cu penalitate sportivă de 1.500 de lei, la Liga 1;
  • Pentru abatearea prevăzută de art 23. lit. 0), jucătorii vor fi sancționați cu penalitate de 1.000 de lei, la Liga 1”
ADVERTISEMENT

„Am crezut că e o glumă”

Gigi Becali a declarat că a fost surprins de plecarea lui Cristi Bălgrădean la CFR Cluj și a acuzat prestația portarului din meciul cu Botoșani.

El a semnat de acum 10 zile. Am crezut că este o glumă. I-am spus: ‘Tu eşti nebun? Tu nu îţi dai seama cât de grav e? Cum să aperi cu Botoşaniul, când ai semnat cu CFR? Să aperi şi cu CFR Cluj’ .

ADVERTISEMENT

Cum să mai apere Bălgrădean? Înseamnă că mingea pe care ai împins-o cu Botoşaniul… Eu nu vreau să îmi fac păcate, nu spun că ai făcut ceva. Dar gândirea ta este ca CFR Cluj să ia campionatul”, a declarat Gigi Becali la TV ProX.

ADVERTISEMENT