News

Ce riscă elevii care vor încerca să copieze la BAC!

30.06.2019 | 12:18
Ce riscă elevii care vor încerca să copieze la BAC. Sursa foto: capital.ro

Elevii poate nu știu ce riscă dacă vor încerca să copieze la BAC! FANATIK îți explică exact ce vei păți dacă vei încerca să intri cu copiuțe în sala de examen a Bacalaureatului 2019 sau dacă încerci să te ”inspiri” de la elevii de lângă tine. Pericolul este unul foarte mare!

Ce riscă elevii care vor încerca să copieze la BAC

Startul Bacalaureatului 2019 se dă luni, când peste 136.000 de absolvenți de liceu sunt așteptați să susțin prima robă scrisă, la limba și literatura română. Câțiva dintre aceștia se gândesc însă să trișeze, să copieze. Ei bine, trebuie reamintit că toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio!

Candidaților nu le este permis accesul cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc. care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. „În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Ce riscă elevii care vor încerca să copieze la BAC
Ce riscă elevii care vor încerca să copieze la BAC

Cei prinși cu copiuțe nu vor mai avea voie să susțină Bacalaureatul timp de două sesiuni

Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului”, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Educație!

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2019 vor începe luni cu Limba şi literatura română. Marţi se va desfăşura proba la Limba şi literatura maternă, iar miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului. Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării, este programată joi, 4 iulie.

Potrivit calendarului, afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 8 iulie (ora 12,00). Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00-16,00, iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe data de 13 iulie.