Simona Halep

Ce risca Simona Halep dacă nu mergea la Moscova. Pierdea milionul de dolari și ar fi fost aspru pedepsită de WTA

16.10.2018 | 13:15
Ce risca Simona Halep daca nu mergea la Moscova Pierdea milionul de dolari si ar fi fost aspru pedepsita de WTA

Simona Halep este gata să riște totul pentru a participa la Kremlin Cup. A acuzat probleme medicale, și-a anunțat fanii că suferă de hernie de disc, pentru ca apoi să îi liniștească. Nu este nevoie de operație și va juca la Turneul Campioanelor. Dar puțină lume s-ar fi așteptat ca și Moscova să rămână în programul liderului mondial pentru acest final de sezon.

Chiar Simona Halep a clarificat problema, într-un interviu oferit pentru site-ul oficial al Kremlin Cup: “Am amintiri extraordinare de la cele două competiții la care am participat la Moscova (n.r. Europenele U 16 și o ediție a Kremlin Cup, ambele câștigate). Și abia aștept să joc din nou pe acea arenă. Voi încerca să vizitez și câteva obiective turistice, depinde de timpul pe care îl voi avea”.

Simona Halep riscă penalizări din partea WTA

Multă lume s-a întrebat de ce a acceptat Simona Halep să meargă la Moscova. Pentru un turneu de categorie Premier, care are finala programată cu doar o zi înainte de startul WTA Finals. Miza milionului de dolari din partea WTA este, cu siguranță, miza principală. Doar că, în cazul în care ar fi decis să se menajeze, românca ar fi avut și alte probleme, din cauza regulamentelor foarte stricte ale WTA.

Marea problemă a Simonei Halep este că a jucat un singur turneu Premier în acest sezon, acela de la Stuttgart. Risca să piardă bonusul dacă nu mergea la Moscova, ultima șansă de a bifa a doua competiție de această categorie. Și, în plus, ar fi pierdut și multe din privilegiile pe care forul mondial al tenisului îl acordă jucătoarelor de top 10. Cum ar fi posibilitatea de a primi wild-card pentru turnee la care nu s-a înscris la timp.

Ce risca Simona Halep dacă nu mergea la Moscova la Kremlin Cup

De asemenea, WTA specifică foarte clar că jucătoarele care nu își îndeplinesc baremul obligatoriu de turnee, care include și câte o competiție Premier pentru fiecare jumătate de an, ceea ce Simona Halep nu are de la 1 iulie până în prezent, sunt pasibile de amendă, în funcție de poziția ocupată și de numărul de turnee la care lipsesc. De asemenea, o altă prevedere specifică faptul că jucătoarelor care nu își îndeplinesc baremul nu li se vor lua în calcul turneele din care se retrag din motive medicale. De asemenea, premiile încasate în turneele din următorul an vor fi diminuate!

Astfel, problema legată de obligația Simonei Halep de a participa la Moscova merge chiar mai departe de milionul de dolari pe care WTA îl oferă bonus. Asta deoarece același for acordă și numeroase penalizări, de care Simona Halep a decis să se ferească. Foarte probabil, românca nu va juca prea multe meciuri la Kremlin Cup. Chiar și așa, prezența liderului mondial la Moscova va fi speculată de ruși ca o perfectă strategie de promovare.