Ce riscă Ştefan Demici după incidentul de sîmbătă! Ce prevede legea şi ce spun asociaţiile de animale

Antrenorul de rugby al echipei Dinamo, Ştefan Demici, e acuzat că a aruncat peste balcon un cîine Shi-Tzu de la etajul 14, în timp ce se afla în vizită la nişte prietene, Andreea şi Patricia...
07.02.2017 | 00:02
Ce risca Stefan Demici dupa incidentul de simbata Ce prevede legea si ce spun asociatiile de animale

Antrenorul de rugby al echipei Dinamo, Ştefan Demici, e acuzat că a aruncat peste balcon un cîine Shi-Tzu de la etajul 14, în timp ce se afla în vizită la nişte prietene, Andreea şi Patricia Stroe.

Veronica Tulpan, director de programe la Fundaţia Vier Pfoten, a vorbit despre ceea ce riscă Ştefan Demici. Fapta lui pică sub incidenţa Legii pentru protecţia animalelor.

“Vinovatul poate fi pedepsit chiar cu închisoarea, în funcţie de aprecierea instanţelor. De obicei, pînă acum, s-au mers în special doar cu amenzi penale, din păcate, iar acest lucru încurajează astfel de acte crude.

Indivizi ca acesta n-au frică de nimic. Nu conştientizăm că uciderea unui animal trebuie să atragă pedepse pe măsură, aşa cum ştim, de exemplu, că vom păţi ceva dacă furăm sau agresăm un om”, a declarat Veronica Tulpan pentru gsp.

Închisoare pînă la 7 ani pentru cei care mutilează animalele!

În luna septembrie a anului trecut, Comisia Juridică a Senatului a avizat favorabil proiectul de lege iniţiat de senatorul Haralambie Vochiţoiu, care prevede pedepse de la doi la şapte ani pentru cei care produc leziuni animalelor.

“Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani: uciderea animalelor cu intenţie, fără drept, practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive, organizarea de lupte între animale sau cu animale, folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea, producerea de leziuni, cu intenţie, intervenţiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal”, se arată în proiectul de lege care modifică Legea privind Protecţia animalelor.