Olga Simionescu, un medic cunoscut din România, a dezvăluit ce riscuri are folosirea genelor false. Specialistul vine cu un advertisment legat de extensiile care sunt, de fapt, fibre individuale fabricate din mătase, nurcă, păr de cal sau materiale sintetice.
Genele false sunt frumoase și încântătoare, fiind un must pentru multe femei din țara noastră. Cu toate acestea prezintă riscuri pentru sănătate. Doctorul Olga Simionescu susține că acesta pot duce la reacții alergice din cauza adezivului care se folosește pentru aplicarea lor.
Substanțele chimice din lipici pot irita pielea sensibilă din jurul ochilor. Un alt risc pentru femei reprezintă greșelile făcute de unii tehnicieni care lipesc accidental pleoapele. În plus, o altă problemă este legată de formaldehida care se află în unele produse.
Recent, un studiu a demonstrat că 75% dintre adezivii profesionali pentru gene și 24% dintre adezivii de consum testați de cercetători au ieșit pozitivi pentru formaldehidă. Aceasta este, în realitate, o substanță cancerigenă.
În plus, substanța chimică poate cauza conjunctivită toxică și leziuni corneene, fapt ce poate duce la afectarea permanentă a vederii. Printre complicațiile produse frecvent de genele false se numără și blefarita și acumularea bacteriană.
„Genele false sunt seducătoare, cu trei condiții: să fie de o calitate foarte bună, lipiciul să nu fie alergizant și aplicarea să fie corectă (pe firele de păr). Altfel, pot apărea iritații, înroșiri, edeme palpebrale și chiar pierdere a genelor proprii.
Manevra trebuie să fie realizată în condiții de perfectă curățenie, există riscul suplimentare de transfer al microbilor”, a explicat prof. univ. dr. Olga Simionescu, medic dermatolog, pentru dcmedical.ro.
Pentru a îndepărta genele false se folosesc mai multe metode, una dintre acestea constând în ulei de măsline. Acesta are capacitatea de a descompune adezivul special folosit pentru a lipi extensiile direct pe linia genelor naturale.
Se aplică puțin ulei de măsline pe o dischetă demachiantă și se șterg pleoapele cu mare grijă. E foarte important să nu te grăbești astfel încât să nu intre ulei în ochi. Continuă să ștergi pleoapele delicat până când extensiile încep să se desprindă.
„Îndepărtarea genelor false (dacă sunt cele de zi cu zi) presupune blândețe și înmuiere prealabilă”, a mai declarat doctorul dermatolog Olga Simionescu, mai arată sursa menționată mai devreme.