Ce români nu mai au voie să intre în Marea Britanie începând cu 1 ianuarie 2021

Bogdan Solomon   
în HotNews
22/10/2020, 16:43
Ce români nu mai au voie să intre în Marea Britanie începând cu 1 ianuarie 2021
Cine are nevoie de viză pentru a intra în Marea Britanie. Sursa foto: Getty

Având în vedere că bilanțul cazurilor de îmbolnăvire crește pe zi ce trece în Marea Britanie și pune la grea încercare sistemul medical, autoritățile se văd nevoite să impună noi restricții, în speranța că astfel vor reuși să încetinească măcar răspândirea bolii.

Prin urmare, și-au îndreptat atenția în special către cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene care au probleme cu legea. Mai concret, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul de Interne și citat de BBC, persoanele condamnate la peste un an de închisoare nu vor mai avea acces pe teritoriul Regatului Unit.

Până acum, oficialii aveau obligația să analizeze cu atenție și să-i selecteze doar pe cei care reprezentau o reală amenințare. Identificarea infractorilor străini s-ar putea dovedi o misiune extrem de dificilă, în condițiile în care nu există un acord post-Brexit.

Marea Britanie nu va mai permite accesul cetățenilor europeni cu antecedente penale

În plus, din 2021 vor intra în vigoare noi măsuri ce vizează cetățenii care au comis orice infracţiune în ultimul an. Acestora le va fi refuzat, de asemenea, accesul pe teritoriul Marii Britanii.

De asemenea, ar putea fi respinși și cei care au fost condamnaţi la mai puţin de un an de închisoare. Autoritățile vor verifica atât istoricul penal complet, cât şi natura activităţilor desfăşurate în Marea Britanie.

Cât despre delincvenţii care nu au executat o pedeapsă cu închisoarea, aceștia ar putea fi interzişi doar în eventualitatea în care există dovezi concrete că sunt recidiviști, cauzează „vătămări grave” sau prezența lor nu este „favorabilă binelui public”.

Marea Britanie a raportat 27.000 de cazuri noi și 191 de decese

Potrivit datelor furnizate de Guvernul Marii Britanie, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat aproape 27.000 de noi infectări cu virusul SARS-COV-2 și 191 de decese. Bilanțul total al cazurilor de îmbolnăvire depășește astfel pragul de 789.000, iar cel al persoanelor care s-au stins din viață ajunge la 44.000.

În plus, specialiștii din domeniul sanitar sunt convinși că există un număr mare de cazuri nedeclarate din cauza faptului că nu se testează suficient de mult.

Fiecare dintre cele patru națiuni care fac parte din Regatul Unit are libertatea de a impune propriile măsuri în lupta împotriva celui de-al doilea val al pandemiei. Nordul Angliei, părţi din Ţara Galilor, Scoţia şi Irlanda de Nord sunt puternic afectate în momentul de față de răspândirea agentului patogen.

Închide ×