Life

Ce rugăciune se spune, de fapt, când aprinzi candela în casă. Puțini creștini mai știu aceste vorbe sfinte. Sunt doar două propoziții, dar puterea lor este uriașă

Rugăciunea pe care poți să o rostești de fiecare dată când aprinzi o candelă. Este o formă prin care îi ceri lui Dumnezeu iertarea păcatelor.
29.06.2024 | 19:00
Ce rugaciune se spune de fapt cand aprinzi candela in casa Putini crestini mai stiu aceste vorbe sfinte Sunt doar doua propozitii dar puterea lor este uriasa
Rugăciunea pe care poți să o rostești atunci când aprinzi o candelă. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Pentru credincioși, candela are o semnificație aparte. Se spune că aceasta este un simbol al luminii divine, al purificării și al protecției. Tocmai de aceea, de fiecare dată, candela aprinsă este strâns legată de rugăciunea continuă.

Ce simbolizează lumina aprinsă a candelei

Creștinii se roagă constant și, nu neapărat pentru a cere ceva, ci și pentru a mulțumi lui Dumnezeu. Se spune că atunci când te rogi, este bine să aprinzi o candelă pentru că lumina ei te va ghida spiritual.

ADVERTISEMENT

În tradiția creștină, lumina în sine îl reprezintă pe Iisus Hristos. Evanghelia după Ioan (8:12) în descrie pe Mântuitor ca fiind ”lumina lumii”. Astfel, de fiecare dată când credincioșii aprind o candelă, îl vor simți pe Iisus Hristos prezent în viața lor.

Lumina candelei mai simbolizează și ofranda adusă lui Dumnezeu pentru tot ceea ce le oferă credincioșilor, zi de zi. Se spune că lumina candelei are și rol purificator, alungând spiritele rele din orice încăpere.

ADVERTISEMENT

De obicei, credincioșii au candele în fața icoanelor. Acesta este considerat a fi un gest de venerație și respect pentru Dumnezeu, iar aprinderea lor nu face decât să întărească conexiunea cu divinitatea.

Rugăciunea pe care poți să o rostești atunci când aprinzi o candelă

De-a lungul timpului, credincioșii au avut multe întrebări legate de ritualurile de aprindere a candelei. Deși mulți cred că este bine ca aceasta să fie primită în dar, la fel ca Biblia, preoții au altă părere. Aceștia îi încurajează pe toți să își cumpere singuri o Biblie și candelă care să ardă în casă.

ADVERTISEMENT

Este recomandat ca o candelă pe ulei să nu fie niciodată stinsă. Aceasta poate fi lăsată să ardă până când se termină uleiul din ea. Desigur, trebuie amplasată într-un loc unde nu reprezintă un pericol și unde poate arde nesupravegheată, fără să creeze anumite incidente, precum incediile.

De fiecare dată când aprind o candelă, credincioșii trebuie să spună o rugăciune. Este, de fapt, o rugăciune prin care se cere iertarea păcatelor și prin care se arată dragostea față de Dumnezeu.

ADVERTISEMENT

”Prea Sfântă şi Înaltă Treime, primeşte dragostea mea înaintea Ta şi arde în focul Dumnezeirii Tale fărădelegile mele şi şterge mulţimea răutăţilor mele şi dă-le îngropării şi uitării Tale, Doamne. Amin

Prea Sfântă Născătoare de Dumnezeu, fă bine primită lumina darului meu şi o du înaintea Fiului şi Dumnezeulului nostru pentru iertarea păcatelor noastre! Amin.”

ADVERTISEMENT