Life

Ce rugăciune trebuie să rostești în Miercurea Mare, ca să-ți fie iertate păcatele

28.04.2021 | 17:17
Ce rugaciune trebuie sa rostesti in Miercurea Mare ca sati fie iertate pacatele
ADVERTISEMENT

Săptămâna Patimilor este ultima săptămână din Postul Paștelui și credincioșii trebuie să rostească zilnic rugăciuni, cea din Miercurea Mare fiind despre Iisus Hristos, fiind și una dintre cele mai puternice. 

Această rugăciune trebuie rostită de creștini astăzi, în Miercurea Mare, pentru ca toate păcatele să le fie iertate și să primescă ajutor divin. Fiecare zi din această săptămână are o însemnătate aparte.

ADVERTISEMENT

De asemenea, există mai multe lucruri pe care credincioșii este bine să le facă astăzi, ca să poată întâmpina Învierea Domnului cu liniște și pace în suflet.

Ce rugăciune trebuie să rostești în Miercurea Mare

Miercurea Mare este a treia zi din Săptămâna Patimilor, cea mai importantă perioadă de dinainte de Paște, astfel că toți credincioșii trebuie să respecte anumite obieiuri și să rostească o rugăciune pentru a le fi iertate toate păcatele.

ADVERTISEMENT

În fiecare zi din această săptămână există anumite tradiții și obiceiuri specifice, iar rugăciunile sunt cele mai importante, așa cum este și cea dedicată lui Iisus Hristos, care se rostește astăzi.

Preaputernice și iubitul meu Doamne! Îmi aduc aminte că Te-ai născut om din Sfânta Fecioară în peșteră și ca Te-ai vândut cu treizeci de arginți de ucenicul Tău cel viclean, pentru ca să ne răscumperi pe noi păcătoșii din mâinile celui rău. Pentru acesta, Te rog să Te milostivești asupra mea păcătosul și să mă răscumperi pe mine vânzătorul și în toate zilele, ucigașul. Și aceasta să o faci, te rog, pentru ca să cinstesc Nașterea Ta cea Sfântă și să mă închin Dumnezeirii Tale; Dă-mi Doamne iertare păcatelor mele cele multe și puterea să stau împotriva relelor trupului și ale sufletului meu. Primește

această mică a mea rugăciune și smerita mea voință, că mă întristez pentru că Te-am întristat și mă amărăsc, pentru că Te-am mâhnit peste măsură. Încă mă aduc pe mine Ție, și de voia mea mă dau în mâinile Tale, pentru ca să mă pedepsești precum mi se cade și să mă tămăduiești cu ierburi amare ca un doctor bun precum vei vrea; pentru că altul nu poate să mă vindece, fără numai Tu, Dumnezeul meu și Ziditorul meu.

La Tine, drept aceea, am toată nădejdea mea crezând că, precum ai primit să te vinzi pentru mine, așa îmi vei dărui și acum mila Ta, să mă răscumperi din veșnica muncă și să mă așezi întru Împărăția Ta. Nu te depărta de la mine, carele sunt mai rău vânzător decât Iuda; nu mă lăsa să am în inima mea cugetele cele deșarte ale păcatului; nu mă slobozi să Te îmbrățișez și să Te sărut cu sărutare vicleană și cu buze spurcate, nici să-Ți zic: ‘Bucură-Te, Învățătorule’, cu gura mea cea spurcată, nici să Te mai răstignesc în toate zilele cu faptele mele fărădelege, nici să te batjocoresc cu gândurile mele rele, precum făceau vrăjmașii Tăi, pe vremea patimilor Tale; Ci ca femeia cea păcătoasă, să Te spăl, nu cu mir, ci cu lacrimile ochilor mei, pentru ca să mă învrednicesc să aud și eu din gura Ta cea dulce: ‘Iertate îți sunt păcatele’! Amin”, este rugăciunea care se rostește în Miercurea Mare, potrivit creștinortodox.ro.

Miercurea Mare, tradiții și obiceiuri. Ce trebuie să facă creștinii

Miercurea din Săptămâna Patimilor este ziua în care Iuda L-a trădat pe Iisus Hristos și L-a vândut fariseilor pentru 30 de arginți. În timpul deniei, în afară de apostolul care a devenit vânzător, este pomenită și Maria, femeia desfrânată care s-a căit pentru păcatele comise, spălând cu lacrimi și ungând cu mir picioarele Mântuitorului.

ADVERTISEMENT

Există anumite lucruri pe care ai voie să le faci în această zi. Miercurea este ultima zi din Săptămâna Patimilor în care se mai pot face treburi casnice sau la câmp. Cenușa de la focul din Miercurea Mare trebuie aruncată în grădină pentru a te proteja de rele și pericole.

Astăzi este o zi în care creștinii trebuie să se roage, rostind rugăciunea menționată mai sus, fără să arunci cuvinte rele la adresa celorlalți și să te împaci cu persoanele care ți-au greșit sau cu care nu mai ai o relație bună.

ADVERTISEMENT

Ar fi bine ca femeile să aerisească toată casa și să facă curățenie pentru ca învierea Mântuitorului Iisus Hristos să le găsească cu locuința curată, dar și cu liniște și pace sufletească.

ADVERTISEMENT