Life

Ce s-a ales de Dana Bartzer, cântăreața din România pe care o iubeau milioane de români. De ce a dispărut, de fapt, de pe micul ecran

Cu ce se ocupă acum Dana Bartzer, cântăreața pe care milioane de români au admirat-o în anii '80. De ce s-a retras din muzică.
15.07.2023 | 22:00
Ce sa ales de Dana Bartzer cantareata din Romania pe care o iubeau milioane de romani De ce a disparut de fapt de pe micul ecran
De ce a dispărut Dana Bartzer din lumina reflectoarelor. Sursa foto: colaj Fanatik/ capturi YouTube
ADVERTISEMENT

Dana Bartzer a cunoscut succesul de la o vârstă fragedă și milioane de români au iubit-o. Cu toate acestea, a decis brusc să se retragă din lumina reflectoarele împreună cu soțul său, Dan Creimerman. Care este motivul pentru care a făcut acest lucru.

De ce s-a retras Dana Bartzer de pe micile ecrane

Dana Bartzer s-a născut pe 4 mai 1966, la București, iar la 19 ani a obținut Premiul Tinereții de la Mamaia, iar doi ani mai târziu a triumfat la Festivalul Național Studențesc. Cântăreața a avut o carieră de succes, moștenind talentul de la tatăl său Richard Bartzer.

ADVERTISEMENT

În perioada 1983- 1986, a studiat la Școala populară de artă din București și de foarte tânără a colaborat cu Teatrul Constantin Tănase. Aici a jucat în spectacole ca Astă seară se improvizează, Astă seară nu se improvizează și Savoy, Savoy.

Nu a renunțat nici la festivalurile de muzică, urcând pe scenă la Melodii ’85 și la Melodii ’86. La numai 22 de ani s-a căsătorit cu muzicianul Dan Creimerman și au devenit unul dintre cele mai iubite cupluri din muzica românească de la noi. 

ADVERTISEMENT

„Nu ne mai ocupăm de vreo optsprezece ani de lucruri publice”

În 1996, Dana Bartzer a fondat împreună cu soțul său Acustic Multimedia, o companie de producție și post-producție audio. Totodată, ei conduc Asociația Culturală și Canalul Media Art Channel. Deși erau în plină glorie, s-au retras din lumina reflectoarelor.

Dana Bartzer și Dan Creimerman și-au îndreptat atenția către alte domenii. În studioul lor de înregistrări realizează coloane sonore pentru diferite spoturi publicitare. Cântăreața nu a renunțat complet la muzică.

ADVERTISEMENT

Nu mai urcă pe scenă, dar este profesor de canto pentru tinerii care vor să-i calce pe urmă. Tot ea a fost cea care a îndrumat-o pe Andrada Precup, tânăra nevăzătoare care în anul 2020 a câștigat concursul X Factor.

În anul 2013, Dana Bartzer a lămurit, într-un interviu acordat pentru Formula As, misterul retragerii sale din lumina reflectoarelor. „Da, ne-am retras de mult. Nu ne mai ocupăm de vreo optsprezece ani de lucruri publice, dar nu simt deloc dorinţa de a fi în faţă, în ochii lumii.

ADVERTISEMENT

De altfel, nici când meseria mea era aceea de cântăreaţă nu mi-a plăcut să insist, să forţez lucru­ri­le. Doar ce vine de la sine e preţuit şi binevenit. În prezent, eu şi soţul meu, Dan Kreimer­man, ne ocupăm cu producţia de publici­tate, avem un studio un­de înregistrăm partea audio a reclamelor, ba chiar şi o parte din cea video.

Am no­rocul să pot face aceste lu­cruri acasă, ceea ce îmi îngă­duie să fiu pre­zentă alături de băieţii mei sau să mă ocup şi de lucruri gos­po­dăreşti. Am făcut această ale­gere în urmă cu 18 ani şi mă fe­li­cit pentru ea, am o viaţă bună şi liniştită”, spunea Dana Bartzer la momentul respectiv.

ADVERTISEMENT