Fotbal international

Ce s-a ales de Fabio Paim, fotbalistul considerat mai bun decât Cristiano Ronaldo! A schimbat 19 echipe şi a fost arestat pentru trafic de droguri: “Am început să beau şi să cumpăr maşini”

26.12.2019 | 20:21
Ce sa ales de Fabio Paim fotbalistul considerat mai bun decat Cristiano Ronaldo A schimbat 19 echipe si a fost arestat pentru trafic de droguri Am inceput sa beau si sa cumpar masini
Ce s-a ales de Fabio Paim, fotbalistul considerat mai bun decât Cristiano Ronaldo
ADVERTISEMENT

Fabio Paim este acum un nume necunoscut pentru microbişti, însă portughezul era pe radarul marilor cluburi din Europa la începutul anilor 2000. Toţi specialiştii considerau că fotbalistul născut în Estoril este mai bun decât Cristiano Ronaldo, iar acesta avea cuvinte de laudă la adresa fostului său coleg de la Sporting Lisabona.

Povestea lui Fabio Paim, fotbalistul care era considerat mai bun decât Cristiano Ronaldo

În 2003, la scurt timp după ce semnase cu Manchester United, Cristiano Ronaldo anunţa că în Portugalia există un fotbalist care este mai bun decât el. “Dacă voi credţi că sunt bun, staţi să-l vedeţi pe Fabio Paim”, anunţat portughezul la sosirea pe “Old Trafford”.

ADVERTISEMENT

Fabio Paim juca din 1997, de la nouă ani, la centrul de copii şi juniori de la Sporting Lisabona, iar Cristiano Ronaldo îl cunoştea bine. La 14 ani, portughezul era atent monitorizat de Real Madrid, Barcelona sau Manchester United, iar antrenorii aveau doar cuvinte de laudă. În plus, portughezii i-au oferit un contract de nabab încă de la juniori: 21.000 de euro pe lună.

Fabio Paim, împrumutat de Chelsea în 2008

În 2007, la 19 ani, Fabio Paim a debutat în fotbalul profesionist şi juca la Olivais e Moscavide, fiind împrumutat de Sporting Lisabona. După două peripluri la Trofense şi la Pacos Ferreira, portughezul a fost adus de Luiz Felipe Scolari la Chelsea, dar a jucat doar la echipa a doua în cele patru luni.

ADVERTISEMENT

În tot acest timp, Fabio Paim era o prezenţă constantă la naţionale de juniori ale Portugaliei, reuşind să strângă 42 de selecţii între 2003 şi 2008. După episodul Chelsea, Sporting l-a mai împrumutat la Rio Ave şi la Real Massama, formaţie din liga a treia portugheză.

Declinul lui Fabio Paim a început în 2010

După ce a fost împrumutat în diferite rânduri, Fabio Paim s-a despărţit de Sporting Lisabona şi a semnat cu Torreense, echipă din ligă a treia, în 2010. În acelaşi timp, banii strânşi în prima parte a carierei au început să dispară.

ADVERTISEMENT

“Cheltuiam o groază de bani pe maşini. Iubeam maşinile. Aruncam cu bani în stânga şi în dreapta. Ferrari, Lamborghini, Porsche, Maserati, orice maşină îţi imaginezi. Când ai mulţi bani, ai nevoie ca cei din jurul tău să aibă grijă de tine”, spunea Fabio Paim într-un interviu acordat în presa din Portugalia.

A ajuns să joace în Angola sau în Luxemburg

Dintr-un viitor star al fotbalului mondial, Fabio Paim a devenit un anonim şi a ajuns să joace pentru echipe necunoscute, precum CD 1 de Agosto (Angola), Benfica Luanda (Angola), Al Kharaitiyat (Qatar), Mosta (Malta), Nevezis (Lituania) sau Union 05 (Luxemburg).

ADVERTISEMENT

În Luxemburg, Fabio Paim a fost dat afară după doar trei luni, oficialii acuzându-l că nu are o conduită de fotbalist profesionist. Portughezul a susţinut că problemele pentru el au început să apară în perioada petrecută la Chelsea.

“Acolo am început să nu mă mai antrenez. Nu mai munceam deloc. Am început să beau. Aveam bani şi făceam lucruri pe care nu le mai făcusem în trecut. Nu-mi mai păsa deloc”, a povestiti Fabio Paim.

A fost arestat în 2019 pentru posesie şi trafic de droguri

De-a lungul carierei, Fabio Paim a bifat 19 echipe, iar din 2018 este liber de contract. La 31 de ani, portughezul a ajuns să aibă probleme cu justiţia, iar în vara acestui an a fost arestat pentru posesie şi trafic de droguri.

Poliţiştii i-au confiscat 12 grame de cocaină, aparate de măsurat greutate, 900 de euro şi un BMW. Fabio Paim a fost achitat, după ce interceptările telefonice nu au fost considerate admisibile în instanţă.

  • 7 meciuri a jucat Fabio Paim în prima ligă din Portugalia
ADVERTISEMENT