Life

Ce s-a ales, de fapt, de prima prezentatoare de la TVR. Puțini români își mai aduc aminte de ea. Cât de frumoasă era Cleo Stieber

Ce s-a întâmplat cu prima prezentatoare de la TVR, Cleo Stieber? Puțini români își mai amintesc de frumoasa crainică.
30.06.2024 | 17:30
Ce sa ales de fapt de prima prezentatoare de la TVR Putini romani isi mai aduc aminte de ea Cat de frumoasa era Cleo Stieber
Ce s-a ales, de fapt, de prima prezentatoare de la TVR. Foto: captură video Youtube
ADVERTISEMENT

Cine a fost, de fapt, Cleo Stieber? Prima prezentatoare de la TVR era de o frumusețe covărșitoare dar puțini și-o mai amintesc în zilele de azi.

Ce s-a ales, de fapt, de prima prezentatoare de la TVR. Puțini români își mai aduc aminte de ea

Cleo Stieber a fost prima prezentatoare de la TVR, fiind o figură importantă în istoria televiziunii românești. Ea a fost prima crainică pe care românii au avut ocazia să o vadă pe ecranele televizoarelor. Cleo a prezentat și primul revelion televizat din România.

ADVERTISEMENT

Înainte ca Dan Negru să domine audiențele în noaptea de revelion, Cleo Stieber a fost prima persoană de la noi din țară care a prezentat ediția specială realizată la trecerea dintre ani.

În 1956, pe timpul comunismului, crainica de la TVR a sărbătorit noul an alături de telespectori. Ea a închinat un pahar de șampanie pentru sănătatea și fericirea acestora.

ADVERTISEMENT

„Cu prilejul anului nou, vă urăm La mulți ani! Permiteți-ne să vă oferim în dar un program din cântecele și jocurile noastre românești. Ridicăm paharul în sănătatea voastră. Pentru pace și fericirea noasrtă, a tuturor”, a spus Cleo Stieber la TVR, în timpul primei emisiuni de revelion.

Prima prezentatoare TVR, Cleo Stieber, și-a început cariera în 1955, când Televiziunea Română a decis să difuzeze prima emisiune în direct.

ADVERTISEMENT

La ora 22:00, pe ecranul televizoarelor a apărut crainica TVR, care a spus: „Bună seara, dragi spectatori. Aici stația experimentală București. Începem primul nostru program.”, a anunțat aceasta, potrivit actualitate.net.

Cine este Cleo Stieber, prima prezentatoare de la TVR

Cleo Stieber s-a născut în 1928, în Pitești. Interesant este că prezentatoarea TV nu a studiat jurnalismul, ci medicina, la Clinica de Pediatrie a Institutului Fundeni. Cleo era de profesie medic pediatru însă a renunțat la această meserie pentru a urma o carieră în televiziune.

ADVERTISEMENT

Cleo Stieber s-a căsătorit cu un medic stomatolog și a avut un copil, pe nume Andrei. În 1971, crainica părăsește jobul ei de la TVR și se mută cu familia în Israel, apoi Italia și în final, Germania. Fiul ei decide să îi calce pe urme și studiază medicina, devenind un medic chirurg renumit în Germania.

Conform sursei, prima prezentatoare TV din România a murit în 2012 în Koln, acolo unde este și înmormântată.

Dan Negru, cunoscut drept „regele revelionelor”, și-a dorit să o cunoască pe Cleo, pe care o consideră „bunica revelioanelor”. Deși a încercat de mai multe ori să o găsească pe prima prezentatoare de la TVR, eforturile lui au fost în zadar.

„Au trecut 63 de ani de revelioane televizate în România. Din ăștia 63, eu am prezentat 21. Ca omagiu, am vrut să o invit pe doamna Cleo Stiber guest-star într-unul din Revelioanele mele, dar n-am reușit să-i dau de urmă. Locuia în Köln acu’ niște ani. Acum cred e deja prea târziu. Amintirea numelui ei e omagiul pe care pot să i-l mai aduc azi! Cleo Stieber”, a scris Dan Negru în decembrie 2020, înainte de ultimul revelion prezentat de acesta, potrivit actualitate.net.

ADVERTISEMENT