Fotbal intern

Ce s-a ales de jucătorii aduşi de Pablo Cortacero la Dinamo! Aleix Garcia şi Borja Valle, cifre slabe în Spania

06.04.2021 | 23:40
Ce sa ales de jucatorii adusi de Pablo Cortacero la Dinamo Aleix Garcia si Borja Valle cifre slabe in Spania
Ce s-a ales de jucătorii aduşi de Pablo Cortacero la Dinamo. Aleix Garcia şi Borja Valle, cifre slabe în Spania
ADVERTISEMENT

În vara anului trecut, fanii lui Dinamo începeau să viseze frumos după ce Pablo Cortacero prelua clubul de la Ionuţ Negoiţă. Visul s-a transformat rapid în coşmar, iar jucătorii aduşi la începutul sezonului au plecat înaintea returului din cauza problemelor financiare.

Marţi, 6 aprilie, Pablo Cortacero împlineşte 43 de ani, iar FANATIK îţi prezintă o analiză a jucătorilor aduşi de afaceristul spaniol şi care, între timp, au plecat de la Dinamo. Cei mai mulţi dintre aceştia au ajuns în ligile inferioare din Spania, în timp ce Aleix Garcia este singurul care îşi continuă cariera la un nivel înalt, în La Liga.

ADVERTISEMENT

Ce s-a ales de jucătorii aduşi de Pablo Cortacero la Dinamo. Unde au ajuns portarii spanioli

Chiar dacă Dinamo avea un portar bun, pe Cătălin Straton, acesta a fost îndepărtat şi a ajuns la FCSB. În locul acestuia, “câinii” s-au bazat în toamnă pe Rene Hinojo şi Tomas Mejias. Primul, în vârstă de 37 de ani, avea un salariu astronomic, cifrat la 25.000 de euro pe lună, aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate.

Rene Hinojo şi-a găsit cu greu un angajament, după plecarea de la Dinamo, şi a ajuns în Segunda Division B (a treia ligă din Spania) la Atletico Baleares. Portarul de 37 de ani a jucat 6 meciuri pentru “Balearicos”, însă în doar două partide a reuşit să păstreze intactă poarta. Chiar dacă are o vârstă înaintată, Hinojo a devenit prima opţiune pentru postul de portar la Atletico Baleares.

ADVERTISEMENT
  • 3 meciuri (270 de minute) a jucat Rene Hinojo la Dinamo

Tomas Mejias a ajuns în iarnă la Ankaraspor, echipă care ocupă penultimul loc în a doua ligă din Turcia, şi este titular. Portarul de 32 de ani s-a impus imediat în primul “11” al turcilor, însă în 11 meciuri a primit 16 goluri şi echipa riscă să retrogradeze în liga a treia din Turcia.

  • 10 meciuri (900 de minute) a jucat Tomas Mejias la Dinamo

Borja Valle, cifre modeste în liga a doua din Spania. Isma Lopez, titular în a treia divizie

Borja Valle a fost unul dintre cei mai buni jucători de la Dinamo în prima parte a sezonului, însă cifrele fotbalistului au luat-o la vale după ce a ajuns la Real Oviedo, în liga a doua din Spania. Mijlocaşul ofensiv de 28 de ani a reuşit să ofere o singură pasă de gol în cele 13 meciuri jucate pentru noua lui echipă, care ocupă locul 14 în La Liga2.

ADVERTISEMENT
  • 10 meciuri (675 de minute) a jucat Borja Valle la Dinamo
  • 5 goluri şi 1 pasă decisivă a reuşit Borja Valle la Dinamo

Isma Lopez a plecat de la Dinamo la Racing Santander, echipă din liga a treia spaniolă. Fundaşul stânga de 31 de ani a devenit titular la noua echipă, unde a reuşit să ofere o pasă de gol în cele 7 meciuri jucate. Obiectivul formaţiei de pe “El Sardinero” este intrarea în barajul pentru promovarea în liga a doua.

ADVERTISEMENT
  • 9 meciuri (788 de minute) a jucat Isma Lopez la Dinamo

Alexander Gonzalez a lăsat-o pe Dinamo pentru Malaga, alături de care spera că va intra în lupta pentru barajul de promovare în La Liga. Fundaşul dreapta s-a impus rapid la noua echipă, unde a jucat 14 meciuri şi şi-a câştigat locul de titular.

  • 7 meciuri (455 de minute) a jucat Alexander Gonzalez la Dinamo
  • 1 gol şi 1 pasă decisivă a reuşit Alexander Gonzalez la Dinamo

Aleix Garcia, rezervă în La Liga. Juan Camara se bate la titlu în Liga 1

Transferul lui Aleix Garcia la Dinamo a făcut multă vâlvă, însă evoluţiile mijlocaşului de 23 de ani au fost modeste. Cu toate acestea, spaniolul şi-a găsit un angajament în La Liga, la Eibar. În opt meciuri, fostul jucător al lui Manchester City a bifat 285 de minute şi a oferit o pasă de gol, fiind mai mult rezervă. Cu nouă etape înainte de finalul sezonului, Eibar ocupă penultimul loc în clasament, la trei puncte de salvarea de la retrogradarea în liga a doua.

  • 8 meciuri (477 de minute) a jucat Aleix Garcia la Dinamo

Juan Camara a fost printre ultimii plecaţi din “haită” şi a trecut de la lupta pentru evitarea retrogradării la cea pentru titlu. Aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate, mijlocaşul de 27 de ani a semnat cu U Craiova. În primă fază, acordul este valabil până în vară, însă există posibilitatea prelungirii până în 2024. În Bănie, spaniolul a jucat şapte meciuri, însă abia în derby-ul cu FCSB a fost titular, şi a strâns 215 minute în tricoul oltenilor.

  • 13 meciuri (1.016 minute) a jucat Juan Camara la Dinamo
  • 2 goluri şi 2 pase decisive a avut Juan Camara la Dinamo

Abdoulaye Ba a fost fotbalistul adus de Pablo Cortacero cu cele mai puţin minute la Dinamo. După ce a plecat din “Groapă”, fundaşul central a semnat cu Moreirense, prima ligă a Portugaliei, şi luptă pentru un loc în cupele europene. Fotbalistul de 30 de ani nu şi-a câştigat locul de titular şi jumătate din timp l-a petrecut pe banca de rezerve în Portugalia.

  • 3 meciuri (196 de minute) a jucat Abdoulaye Ba la Dinamo
ADVERTISEMENT