Life

Ce s-a ales de Lulu Mihăescu, copila iubită de milioane de români din Veronica? A renunțat la faimă și s-a mutat din țară

Cum arată acum Lulu Mihăescu, actrița care i-a cucerit pe toți în Veronica. Fetița cu ochi mari și păr ondulat are acum 54 de ani.
23.05.2023 | 12:47
Ce sa ales de Lulu Mihaescu copila iubita de milioane de romani din Veronica A renuntat la faima si sa mutat din tara
Ce s-a întâmplat cu Lulu Mihăescu, actrița din Veronica. Sursa foto: colaj Fanatik/ Cinemagia
ADVERTISEMENT

În 1972 a apărut filmul Veronica, iar actrița principală a câștigat inimile tuturor. La debutul său, Lulu Mihăescu avea numai patru ani. A fost comparată cu Shirley Temple, dar a renunțat la faima din România pentru o viață simplă peste hotare.

Ce s-a ales de Lulu Mihăescu, fetița care a interpretat-o pe Veronica

Lulu Mihăescu avea numai patru ani când a primit rolul principal în Veronica, unul dintre cele mai iubite filme românești din toate timpurile, al Elisabetei Bostan. I-a cucerit pe toți cu talentul său, dar și cu aspectul de păpușă.

ADVERTISEMENT

De la mic la mare, toți o îndrăgeau pe micuța Veronica, devenită copilul afiș al cinematografiei de la noi din țară după debutul din 1972. Chiar și în prezent, producția este foarte apreciată la noi în țară.

Personajul Veronica, interpretat de Lulu Mihăescu, era o fetiță fără părinți, care locuia la casa de copii. Atunci când împlinește cinci ani, micuța primește în dar de la Zâna Zânelor- Margareta Pâslaru- o trăistuță fermecată.

ADVERTISEMENT

Dar pentru că nu ascultă sfaturile și nu este darnică cu ceilalți copii, trăistuța îi este luată și pe toată durata filmului, acțiunea se învârte în jurul eforturilor făcute de Veronica pentru a o lua înapoi. Așa ajunge să facă cunoștință cu tot felul de personaje fantastice, să intre și să iasă din belele.

Scenariul filmului care a consacrat-o pe Lulu Mihăescu, actrița din Veronica, a avut la bază fabulele lui La Fontaine. Alături de ea, din distribuție au mai făcut parte Angela Moldovan, care a interpretat-o pe Smaranda, îngrijitoarea din căminul de copii. Vasilica Tastaman a fost Vulpea, Dem Rădulescu-Motanul Dănilă. Iar, George Mihăiţă i-a dat viață șoricelului Aurică.

ADVERTISEMENT

Lulu Mihăescu a renunțat la cariera cinematografică

După succesul avut de Veronica, a urmat și partea a doua, Veronica se întoarce, iar Lulu Mihăescu a mai apărut în Mama, Saltimbacii și Un saltimbac la Polul Nord, toate regizate de aceeași Elisabeta Bostan.

Cu toate acestea, românca comparată cu Shirley Temple, a ales același drum. Mai exact, nu și-a continuat cariera în domeniul cinematografiei. Când a mai crescut, s-a apucat de muzică, după Revoluție cântând la clape în trupa Timpuri Noi.

ADVERTISEMENT
lulu mihăescu veronica la maturitate acum pietre apaă pomi frunze
Așa arată acum Lulu Mihăescu, actrița din Veronica,
Sursa foto: Facebook

Dar în anul 1996, actrița din Veronica, pe numele său real Luminița Petre s-a retras complet din lumina reflectoarelor. Lulu Mihăescu a emigrat în Canada, acolo unde și-a clădit o nouă viață.

Fetița adorabilă din celebrul film românesc are acum 54 de ani. Este căsătorită și mama unei fete în vârstă de 26 de ani, pe nume Ana. În prezent, Luminița Petre este profesoară de muzică în Vancouver, scrie dcnews.ro.

ADVERTISEMENT
Tags: