Fotbal international

Ce s-a ales de „noul Mirel Rădoi”?! Alexandru Tudose, fosta speranță a lui Gigi Becali, a fost dat afară de la o echipă din Malaezia

25.12.2019 | 15:59
Ce sa ales de noul Mirel Radoi Alexandru Tudose fosta speranta a lui Gigi Becali a fost dat afara de la o echipa din Malaezia
Alexandru Tudose a fost dat afară de o echipă din Malaezia. Sursă Foto: Sportpictures
ADVERTISEMENT

Alexandru Tudose a fost unul dintre fotbaliștii în care, în urma cu peste un deceniu, Gigi Becali își punea mari speranțe. Fundașul central numit de patronul FCSB drept „noul Mirel Rădoi” nu a reușit să se impună în echipa „roș-albastră”, însă nici experiențe ulterioare nu au fost de bun augur. Ajuns la 32 de ani în Malaezia, Tudose a fost dat afară de formația FC UKM, la nici un an de la semnarea contractului.

Alexandru Tudose, dat afară de la o echipă din Malaezia

Alexandru Tudose, alături de fotbaliști precum Emil Ninu, Mihai Onicaș sau Andrei Ionescu, a fost considerat de Gigi Becali în urmă cu mai bine de 10 ani unul dintre cei mai promițători jucători ai formației „roș-albastre”.

ADVERTISEMENT

Patronul FCSB îl cataloga pe Tudose drept „noul Mirel Rădoi” datorită calităților fizice și a posturilor în care putea să evolueze, fundaș central și închizător, însă potențialul văzut de Becali nu s-a concretizat niciodată în evoluțiile jucătorului.

  • 16 meciuri a jucat Alex Tudose pentru FCSB

După despărțirea definitivă de FCSB, din 2010, Alexandru Tudose a evoluat la Gloria Bistrița, Dinamo, Petrolul Ploiești sau ASA Târgu Mureș, iar în ianuarie a semnat cu formația Universiti Kebangsaan Malaysia.

ADVERTISEMENT

La nici un an de la parafarea înțelegerii, Tudose a fost dat afară de echipa din Malaezia, din cauza restructurărilor financiare prin care trece clubul, românul fiind unul dintre fotbaliștii cu cel mai mare salariu din lot.

„Tudose poate ajunge mare fotbalist”

În 2010, când FCSB îl ceda pe Alexandru Tudose la Gloria Bistrița, Gigi Becali declara despre fundașul de 22 de ani, la acea vreme, că are toate calitățile necesare pentru a ajunge fotbalist, dar trebuie să lucreze la mentalitate.

ADVERTISEMENT

Tudose poate ajunge mare jucător. probabil el, când are mingea se gândeşte dacă i s-o fi stricat freza. ‘Mamă, oare alerg bine acum?’ El se filmează! ‘Mamă, sunt camerele pe mine’”, declara Gigi Becali.

  • 9 selecții are Alex Tudose la naționala de tineret
Tags: