Life

Ce s-a ales de primul primar al Bucureștiului de după Revoluție. Dan Predescu și-a clădit o carieră într-o țară îndepărtată

Ce face în prezent primul edil al Capitalei după căderea comunismului. Dan Predescu a părăsit România și are o profesie interesantă.
21.05.2023 | 13:15
Ce sa ales de primul primar al Bucurestiului de dupa Revolutie Dan Predescu sia cladit o cariera intro tara indepartata
Ce face în prezent primul edil al Capitalei după căderea comunismului. Dan Predescu a părăsit România și are o profesie interesantă. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Ce s-a ales de primul primar al Bucureștiului de după Revoluție. Medicul român originar din județul Argeș și-a clădit o carieră într-o țară îndepărtată după scurtul mandat pe care l-a avut. Ce s-a întâmplat cu el.

Ce face în prezent primul edil al Capitalei după căderea comunismului. Dan Predescu a părăsit România și are o profesie interesantă

Dan Predescu este primul edil al Capitalei după căderea comunismului. A fost numit de guvernul Petre Roman la data de 21 ianuarie 1990. Medicul român a fost ales de către adunarea Consiliului Municipal Bucureşti care era alcătuită din 49 de membri.

ADVERTISEMENT

Aceasta l-a votat în unanimitate. Fostul preşedinte al Consiliului Municipal Bucureşti al Frontului Salvării Naţionale s-a aflat în primul grup de oameni care a pătruns în Primăria Municipiului Bucureşti în ziua de 22 decembrie 1989, în calitate de cercetător la Institutul de biologie şi patologie celulară.

Doctorul argeșean nu a stat prea mult în funcția de primar al orașului și a avut un mandat controversat. În prezent, foarte multă lume se întreabă ce se întâmplă cu politicianul care a fost demis din funcție în 23 iulie 1990.

ADVERTISEMENT

Imediat după ce și-a pierdut postul Dan Predescu a ales să părăsească România. S-a stabilit în Statele Unite ale Americii, unde trăiește într-o suburbie a orașului Chicago, Oak Park, alături de soția sa, Sandra, și de fiica lor.

Peste Ocean își vede mai departe de cariera de cercetător în biologie. Mai exact, primul primar al Bucureștiului după Revoluție este profesor universitar la prestigioasa Universitate Rush din Chicago, în cadrul departamentului de medicină internă.

ADVERTISEMENT
Dan Predescu și soția sa,
Dan Predescu și soția sa, într-o lucrare comună de cercetare foto:researchfeatures.com

Dan Predescu, coleg cu soția sa la locul de muncă

Dan Predescu este în momentul de față coleg cu soția sa, Sandra, la locul de muncă. Cei doi lucrează la Universitatea din Chicago, partenera de viață a doctorului argeșean fiind cadru universitar la departamentul de Famacologie.

Potrivit stirileprotv.ro, primul edil al Capitalei după căderea comunismului trăiește pe picior mare, într-o vilă cochetă, în Oak Park, o suburbie a oraşului Chicago. În momentul de față, cercetătorul are 74 de ani și este foarte discret cu viața privată.

ADVERTISEMENT