Românul care a câștigat 800.000 de euro a povestit cum este viața sa în prezent. Bărbatul a investit banii într-o afacere de succes, la care muncește mai ales în sezonul estival.
Atunci când avea 27 de ani, Cătălin Maxim a avut un mare noroc în Insulele Canare, pe insula La Gomera, acolo unde se afla pentru muncă, pentru a strânge bani ca să-și achiziționeze o casă, o mașină și o barcă.
Bărbatul a muncit în agricultură, la o fermă, acolo unde câștiga suma de 1.000 de euro. Acesta salva o mare parte din bani pentru a-și putea realiza visul.
După doi ani de muncă la o fermă de legume, românul s-a mutat la o fermă de capre, unde primea un salariu mai mare, de 1.700 de euro pe lună. Pentru acești bani, însă, Cătălin Muncea 10 ore pe zi, fără zile libere.
A muncit timp de trei ani, apoi a revenit în România pentru a-și construi o locuință în localitatea natală, Jurilovca. Și-a realizat visul, după care a plecat, din nou, să muncească pe insula La Gomera.
Românul urma să se întoarcă în țara natală, însă a câștigat un premiu mare la loteria din Spania, iar viața lui s-a schimbat radical de atunci. A cumpărat biletul după ce a mers la un magazin, apoi pe drum s-a oprit la un bar, unde mergea să joace la loto.
A cumpărat, atunci, două bilete, iar surpriza a fost una uriașă. Ambele bilete erau câștigătoare, și anume unul de 4 euro, iar celălalt mult mai mare, de 800.000 de euro.
Cătălin Maxim a încasat banii, apoi a revenit acasă și a investit banii într-o afacere. La început, a vrut să-și cumpere oi, dar părinții nu au fost de acord cu această idee, astfel că a decis că ar fi mai bine să-și deschidă un restaurant în Delta Dunării.
Restaurantul a fost denumit La Gomera, după locul unde era atunci când a câștigat la loto. Totul s-a întâmplat în 2009. Acesta urma să revină în țară în luna octombrie a acelui an, dar a venit cu câteva luni mai devreme.
“Am cumpărat terenul de aici, care era o râpă şi am ridicat localul. Numai zidurile m-au costat 300.000 de euro. Localului i-am pus numele «La Gomera», pentru că pe insula aceea am câştigat banii, şi din muncă, şi de la loterie”, a declarat Cătălin Maxim, potrivit libertatea.ro.
Acesta și-a mai amintit, de asemenea, că a durat ceva până a obținut autorizațiile de funcționare pentru local. Are acest restaurant de 10 ani, dar spune că a reușit să se obișnuiască cu birocrația și cu diverse controale.
Pentru a putea fi administrator de societate, a fost obligat să urmeze un curs de două săptămâni. Doar așa putea intra legal în bucătărie și să gătească, astfel că a căutat un curs în Constanța și a obținut diploma.
“Am făcut şcoală de bucătari, în Constanţa, trei luni, cu examen la final. La noi, dacă nu ai şcoala, nu poţi să lucrezi în bucătărie, că vin controalele şi te întreabă dacă ai diplomă.
În Insulele Canare, am lucrat la bucătărie fără niciun curs. Nu te întreba nimeni nimica, trebuia doar să fii angajat cu forme legale”, a mai spus acesta.
Deși deține localul din Jurilovca și are o situație financiară bună, Cătălin Maxim nu a stat departe de muncă. Mai mult, acesta lucrează alături de cei trei angajați ai săi, fiind obișnuit cu munca încă din adolescență.
De altfel, este și pescar cu autorizație, iar în zorii zilei pleacă cu barca la pescuit. Are localul deschis până la finalul lunii octombrie, iar în această perioadă aduce peștele prins la restaurant. Iarna, merge la pescuit de scrumbie și predă peștele la cherhana.
Cătălin Maxim se gândește să-și extindă restaurantul în viitor. După pandemie, turismul din Jurilovca a început să aibă foarte mult succes. Nu doar turiștii români vin aici, ci și cei străini.