Life

Ce s-a ales de Tesla pe care Elon Musk a trimis-o în spațiu în urmă cu 5 ani. Mașina a parcurs miliarde de kilometri

În urmă cu cinci ani, Elon Musk a lansat în spațiu o mașină Tesla. Ce s-a întâmplat cu aceasta și ce distanță a parcurs automobilul până acum?
08.02.2023 | 12:34
Ce sa ales de Tesla pe care Elon Musk a trimiso in spatiu in urma cu 5 ani Masina a parcurs miliarde de kilometri
Ce s-a întâmplat cu mașina Tesla trimisă de Elon Musk în spațiu. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Elon Musk este cu siguranță omul care va rămâne în istorie. A fondat Tesla, dar și SpaceX și a venit cu nenumărate idei inovatoare în ultimii ani de zile. Una dintre acestea a fost chiar mașina Tesla trimisă în spațiu.

Ce s-a întâmplat cu mașina Tesla trimisă de Elon Musk în spațiu

La începutul acestei săptămâni, pe 6 februarie, s-au împlinit fix cinci ani de când Elon Musk, care anul trecut a preluat și Twitter, a făcut un pas înainte în spațiu. La acel moment, miliardarul a trimis în spațiu, prin intermediul SpaceX, o mașină Tesla sport de culoarea vișinie.

ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat cu mașina Tesla trimisă de Elon Musk în spațiu? CNN scrie că lucrurile nu sunt chiar atât de clare. Site-ul whereisroadster.com, care urmărește poziția mașinii arăta pe 6 februarie că vehiculul Tesla se afla la o distanță de aproape 327 milioane de kilometri distanță de Pământ.

După un simplu calcul, în total, în cei cinci ani de când se află în spațiu, mașina lui Elon Musk a parcurs nu mai puțin de patru miliarde de kilometri. De asemenea, un moment important a fost în 2020, atunci când mașina s-a apropiat de planeta Marte, la o distanță de circa opt milioane de kilometri.

ADVERTISEMENT

Mașina Tesla din spațiu mai este intactă?

Mai este întreagă mașina Tesla după cinci ani în spațiu? CNN notează că acest lucru nu poate fi stabilit cu exactitate. Nu se știe nici zona exactă unde se află mașina și nici dacă aceasta mai este întreagă sau nu. De asemenea, există șanse mari ca mașina lui Elon Musk să fi fost lovită sau distrusă de un meteorit, însă nici măcar acest lucru nu poate fi aflat cu exactitate.

Amintim și că în 2018, mașina Tesla nu a mai putut fi observată direct, astfel că datele de pe site-ul menționat anterior reprezintă doar estimări. Acestea sunt calculate pe baza traiectoriei mașinii trimise în spațiu, deci realitatea ar putea fi cu totul alta.

ADVERTISEMENT

În acest proces, astronomii stau deoparte. Aceștia nu sunt prea interesați să afle ce s-a întâmplat cu mașina trimisă de Elon Musk, în condițiile în care un astfel de test nu are o valoare științifică prea mare pentru ei, ci mai degrabă pentru milionar.

Ce planuri avea Elon Musk

Care era scopul mașinii trimise în spațiu de Elon Musk? În primă fază, mașina Tesla era menită să fie o ”sarcină utilă” pentru prima misiune a rachetei Falcon Heavy din luna februarie a anului 2018, notează CNN. La acel moment, Elon Musk spunea că respectiva misiunea are însă șanse de doar 50% să fie și una reușită.

ADVERTISEMENT

Între timp însă, lansarea a decurs conform planului, fără a exista probleme, iar vehiculul se învârte de atunci în jurul soarelui. În cazul în care mașina trimisă în spațiu nu a fost distrusă de un meteorit, specialiștii au câteva idei.

Există șanse, ce e drept, destul de mici ca roadsterul Tesla să mai ajungă pe lângă o altă planetă până în anul 2035. De asemenea, tot atunci, spun specialiștii, mașina va trece din nou și pe lângă planeta Marte, însă acestea sunt momentan doar estimări.

ADVERTISEMENT
Tags:
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
Moment de cotitură pentru România în fața Europei: suntem la 5 zile de...
Moment de cotitură pentru România în fața Europei: suntem la 5 zile de o premieră istorică sau de un potențial eșec
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați!...
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați! Un preot a oficiat uniunea, iar Gică Hagi a fost prezent la eveniment. FOTO
Cum au încercat criminalii tinerei găsite într-o valiză în Oradea să îşi ascundă...
Cum au încercat criminalii tinerei găsite într-o valiză în Oradea să îşi ascundă urmele. Chiar ei au fost cei care au sunat la 112
Calvarul prin care a trecut Leonard Doroftei în România! Motivul pentru care a...
Calvarul prin care a trecut Leonard Doroftei în România! Motivul pentru care a plecat, de fapt, în Canada
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui,...
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc: „Eu sunt fixist. Cum aș putea să aflu...”
REGULI NOI pentru BLOCURILE VECHIE și CASELE din România. Se SCHIMBĂ LEGEA
REGULI NOI pentru BLOCURILE VECHIE și CASELE din România. Se SCHIMBĂ LEGEA
Cum a aflat make-up artistul vedetelor că are cancer. Mesajul dureros transmis de...
Cum a aflat make-up artistul vedetelor că are cancer. Mesajul dureros transmis de soț
Vești foarte proaste despre Kate Middleton. Informația care zguduie Casa Regală
Vești foarte proaste despre Kate Middleton. Informația care zguduie Casa Regală
DOLIU în PSD după alegeri! A murit Mircea Tat! Politicianul de 40 de...
DOLIU în PSD după alegeri! A murit Mircea Tat! Politicianul de 40 de ani s-a plâns că îl doare capul și la câteva ore distanță i-a stat inima
Clotilde Armand, acuzații: „Începem ziua cu o nouă dovadă de fraudă… Marcele, ți-am...
Clotilde Armand, acuzații: „Începem ziua cu o nouă dovadă de fraudă… Marcele, ți-am zis că nu te pricepi la matematică”
Cum arată satul-fantomă din SUA care se numește România. Prețul incredibil cu care...
Cum arată satul-fantomă din SUA care se numește România. Prețul incredibil cu care se vinde o casă aici