News

Ce s-a decis în cazul motociclistului care a ucis în trafic un bărbat pe trotinetă. Instructorul fusese trimis în judecată pentru omor

La 8 luni de când a omorât un trotinetist după un scandal în trafic, instructorul moto Laurențiu Trică Mitici a ajuns în fața judecătorilor. Bărbatul este deja condamnat în alt dosar pentru ucidere din culpă.
08.04.2022 | 09:20
Ce sa decis in cazul motociclistului care a ucis in trafic un barbat pe trotineta Instructorul fusese trimis in judecata pentru omor
Laurențiu Trică Mitici s-a șicanat în trafic, în august 2021, cu un trotinetist, provocând moartea acestuia
ADVERTISEMENT

De meserie instructor moto, Laurențiu Trică Mitici (52 de ani) a ajuns în arest după un scandal uriaș în traficul bucureștean, desfășurat pe 4 august anul trecut. Intrat pe stradă într-un conflict cu un trotinetist, Mitici a aruncat atunci cu casca după rival, iar acesta a căzut sub roțile unei mașini, pierzându-și viața. Mitici nu se află însă la primul incident de acest gen, fiind implicat într-un accident rutier grav și în 2014.

Instructor moto, Laurențiu Trică Mitici a fost condamnat pentru ucidere din culpă pentru un accident rutier din 2014

”Accidentul, soldat cu trei răniţi, s-a petrecut, joi, în jurul orei 16.00, pe Şos. Antiaeriană din cartierul bucureştean Rahova. În urma acestui accident rutier motociclistul şi celălalt pasager de pe motocicletă, dar şi biciclistul, toţi cu vârste cuprinse între 40 şi 50 ani, au fost transportaţi la spital.

ADVERTISEMENT

Conducătorul motocicletei şi biciclistul se află în stare gravă, având fracturi la membrele superioare şi inferioare”, declara în septembrie 2014 Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti. Biciclistul lovit de motocicleta condusă de Mitici a murit însă la spital, în ciuda intervenției medicilor.

Dosarul accidentului din septembrie 2014 a ajuns în fața judecătorilor abia în 2019 și s-a plimbat prin instanțe vreme de alți doi ani. Până la urmă, în speța în care Laurențiu Trică Mitici era cercetat pentru ucidere din culpă după accidentul din 2014, magistrații au decis în 2021 ca instructorul moto să fie condamnat la doi ani de detenție cu suspendare.

ADVERTISEMENT

Instructorul moto Laurențiu Trică Mitici este în arest de 8 luni

”În baza art. 91, 92 cod penal dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale şi a celei accesorii pe un termen de supraveghere de 4 ani. În baza art. 93 alin. (1) C. pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile;

ADVERTISEMENT

d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă”, hotărau judecătorii anul trecut, într-o primă instanță, în dosarul accidentului din 2014 în care fusese implicat Laurențiu Trică Mitici.

La câteva luni după accident, Laurențiu Mitici a încercat de mai multe ori să scape din arest, dar judecătorii i-au respins de fiecare dată cererea bărbatului care i-a provocat moartea lui Răzvan Mihai Guțu, pe 4 august 2021.

ADVERTISEMENT

Laurențiu Trică Mitici este judecat pentru omor în cazul accidentului provocat în august 2021

Instructorul moto nu a renunțat, însă, la demersul lui și a făcut apel, care s-a judecat la Tribunalul București pe 5 aprilie anul curent, așa cum informează FANATIK. Magistrații i-au respins însă și de această dată cererea lui Mitici, considerând că arestul preventiv este soluția potrivită în cazul lui.

”Solutia pe scurt: În baza art. 348 alin. 2 Cod pr.pen. rap. la art. 207 alin. 6 Cod pr.pen., constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive faţă de inculpatul TRICĂ-MITICI LAURENȚIU, date, trimis în judecată pentru săvârşirea infracțiunii de ”omor”, faptă prev. de art. 188 alin. 1 Cod penal, măsură pe care o menţine.

În baza art. 348 alin. 1 Cod pr.pen. rap. la art. 242 alin. 2 Cod pr.pen., respinge ca neîntemeiată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu formulată de inculpat prin apărător ales. În baza art. 275 alin. 3 Cod pr.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, astăzi, 05.04.2022.”, au hotărât judecătorii, potrivit FANATIK.

ADVERTISEMENT
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească...
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească mingea. Ce a urmat. „Nu m-am putut abține să nu râd”
”Tancul rusesc” a decis să spună tot ce a pățit în România, după...
”Tancul rusesc” a decis să spună tot ce a pățit în România, după marea surpriză avută la aeroport
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai,...
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai, în timp ce mesteca gumă, cercetată de Inspecția Judiciară
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top...
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top al resorturilor din Europa
O studentă a vrut să se angajeze la supermarket, însă a renunţat când...
O studentă a vrut să se angajeze la supermarket, însă a renunţat când a aflat salariul. "La 40 de ore pe săptămână e prea puţin"
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care...
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care făcea parte și Ștefan cel Mare
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru...
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Ion Mocioalcă, vicepreședintele CCR, avere de invidiat. Terenuri, case și conturi pline de...
Ion Mocioalcă, vicepreședintele CCR, avere de invidiat. Terenuri, case și conturi pline de lei și euro
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Triunghi amoros în showbiz. Cine este iubita sexy lăsată însărcinată de Tavi Clonda....
Triunghi amoros în showbiz. Cine este iubita sexy lăsată însărcinată de Tavi Clonda. Gabriela Cristea a aflat tot!
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în...
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în sectorul 6: „Aș vrea să comand o pizza!” „Vreţi să ne spuneţi că sunteţi în pericol?”
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!”...
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!” Fiica lui Petre Roman a luat primul avion spre casă