News

Ce s-a găsit la Cernobîl la 33 de ani distanță de dezastrul nuclear. Totul a fost filmat cu o dronă. VIDEO

11.05.2019 | 14:47
Ce sa gasit la Cernobil la 33 de ani distanta de dezastrul nuclear Totul a fost filmat cu o drona VIDEO

Cercetătorii au revenit la Cernobîl pentru noi măsurători, însă au rămas șocați de ce au găsit! Aceștia au folosit două drone speciale, echipate cu aparate pentru măsurat nivelul de radiații. Cele două drone au reușit să scaneze pădurea din apropierea reactorului nuclear ucrainean care a explodat în anul 1986 și care a produs cel mai grav accident nuclear din toate timpurile.

Ce au găsit cercetătorii în pădurea de lângă reactorul care a explodat la Cernobîl

La 33 de ani distanță de accidentul îngrozitor, care se face vinovat pentru moartea a mii și mii de oameni, care și-au găsit sfârșitul în anul 1986, sau la câțiva ani, după ce s-au îmbolnăvit de cancer, crcetătorii au făcut o descoperire șocantă. Pădurea din apropierea reactorului este cel mai radioactiv loc de pe planetă!

Chiar dacă au trecut atâția ani de la accidentul rspectiv, aparatele cercetătorilor de la Universitatea din Bristol mai că au fost date peste cap de nivelul ridicat de radioactivitate. Echipa a folosit două tipuri de vehicule aeriene fără pilot (UAV) într-o manieră fără precedent, mapând 15 kilometri pătrați în zona de excludere a orașului Cernobîl, potrivit Science Alert.

Cercetătorii au mapat pădurea cu ajutorul a două drone

Ei au folosit sistemul laser pulsator cunoscut sub numele de LIDAR pentru a măsura contururile peisajului, în timp ce înregistrează nivelurile de radiație cu un spectrometru cu raze gama ușoare. Un UAV cu aripi rotative a fost folosit pentru a arunca o privire mai atentă la ceea ce nu a fost surprins în primă instanță.

Cele mai surprinzătoare aspecte au fost relevate în “pădurea roșie” de 10 kilometri pătrați, o pădure densă de copaci morți de lângă ruinele vechiului reactor. Pădurea a atras cea mai mare parte din norul radioactiv și până în prezent conține unele dintre cele mai intense zone de radioactivitate pe care le poți găsi oriunde pe suprafața Pământului.

Tags: