Life

Ce s-a întâmplat cu averea lăsată de Petrică Mîțu Stoian. Doru Gusman și rudele artistului au tranșat lupta pentru moștenire

Războiul pentru moștenirea lăsată de Petrică Mîțu Stoian a fost tranșat, în mare parte, între rudele regretatului artist și Doru Gusman, impresarul și bunul prieten al cântărețului de muzică populară.
13.07.2022 | 07:44
Ce sa intamplat cu averea lasata de Petrica Mitu Stoian Doru Gusman si rudele artistului au transat lupta pentru mostenire
Surorile lui Petrică Mîțu Stoian și Doru Gusman s-au înțeles în privința unei părți ale moștenirii lăsate de regretatul artist / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

La 8 luni de la moartea regretatului Petrică Mîțu Stoian, rudele și Doru Gusman, impresarul și amicul cântărețului, s-au înțeles în privința firmelor în care era implicat artistul.

Ce avere a lăsat Petrică Mîțu Stoian. Rudele și impresarul artistului au făcut împărțeala

La începutul acestui an, între rudele lui Petrică Mîțu Stoian și fostul impresar al artistului, Doru Gusman, existau discuții cât se poate de aprinse pe tema moștenirii lăsate de regretatul cântăreț. Într-un final, după îndelungi discuții, părțile s-au înțeles, iar FANATIK a aflat, în exclusivitate, ce prevede împărțeala făcută.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor obținute de FANATIK, Petrică Mîțu Stoian a lăsat, după sine, două firme, în care era asociat cu amicul său apropiat Doru Gusman, drepturile de autor ale cântecelor sale iubite de toată țara și vila din Craiova în care a locuit în ultimii ani de viață.

De curând, după luni bune de discuții, în ceea ce privește firmele la care era implicat, Petrică Mîțu Stoian SRL și Petridor Music, ambele având ca obiect activități de interpretare artistică și spectacole, lucruruile au fost tranșate în mod clar între moștenitori.

ADVERTISEMENT

Astfel, în cazul primei companii, după ce 50% dintre participațiunile artistului au fost preluate de moștenitorii acestuia, respectiv Varvesc Domnica, Trachila Maria, Mîtu Donică-Andrei, Mîtu Marian-Octavian, s-a luat decizia închiderii firmei.

”Dizolvarea societății sus-menționate (Petrica Mîțu Stoian SRL, n. red.), precum si lichidarea sa simultana, în temeiul art. 235 din Legea Societăților Comerciale nr. 31/1990. Noi, asociații, suntem de acord să preluăm activele și pasivele rămase potrivit contribuției la beneficii și pierderi”, se arată în comunicarea făcută către Registrul Comerțului și publicată în Monitorul Oficial.

ADVERTISEMENT

Doru Gusman a rămas cu o firmă de-ale lui Petrică Mîțu Stoian

Datele consultate în exclusivitate de FANATIK arată însă că, în cazul societății Petridor Music, la care erau acționari Petrică Mîțu Stoian și Doru Gusman în părți egale, împărțeala s-a făcut altfel. Mai exact, cei patru moștenitori ai regretatului artist au acceptat să facă o concesie importantă.

Conform Monitorul Oficial al României, Varvesc Domnica, Trachila Maria, Mîtu Donică-Andrei, Mîtu Marian-Octavian și-au cedat părțile sociale lui Doru Gusman, pe numele lui complet Constantin Gusman.

ADVERTISEMENT

”În urma cesiunii, societatea devine societate cu asociat unic, în persoana domnului Gusman Constantin. Se numește domnul Gusman Constantin pentru un mandat de administrator pe o perioada de 99 de ani, pentru reprezentarea societății, mandatul va fi exercitat cu putere deplina de reprezentare.

Gusman Constantin deține 200 de părți sociale, în valoare de 1 leu fiecare, în total 200 de lei, reprezentând 100% capitalul social și cota-parte de participare la beneficii și pierderi”, se arată în actele oficiale.

Trebuie însă precizat că societatea Petridor Music a avut, în 2021, conform datelor oficiale consultate de FANATIK, o cifră de afaceri de 53.230 de lei și pierderi de 67.953 de lei, acestea fiind însă asumate de Doru Gusman, amicul și impresarul artistului Petrică Mîțu Stoian.

Ce se întâmplă cu vila din Craiova în care a trăit Petrică Mîțu Stoian?

Vila în care locuia Petrică Mîțu Stoian este una dintre cele mai importante părți ale averii artistului și unul dintre motivele disputelor dintre surorile artistului și impresarul Doru Gusman. Situat în centrul Craiovei, pe o străduță liniștită, imobilul este cu adevărat impresionant.

Casa măsoară câteva sute bune de metri pătrați și este înconjurată de o grădină uriașă, totul fiind ascuns ochilor indiscreți de un gard imens. Cu două etaje, vila ascunde mai multe dependințe, printre care și o cramă, dar și câteva foișoare.

Iar Doru Gusman pare să mai locuiască acolo, măcar prin prisma faptului că firma pe care o deține și a preluat-o de la moștenitorii lui Petrică Mîțu Stoian își are sediul la aceeași adresă. În acest caz, ne-a explicat Maria Tarchila, sora lui Petrică Mîțu Stoian, lucrurile se vor tranșa într-un proces.

”Noi am luat, până acum, ceea ce ni se cuvenea. Vila? Vom vedea ce se va întâmpla la proces. Acolo se vor rezolva toate”, ne-a spus, în exclusivitate femeia. Trebuie însă precizat că, momentan, niciunul dintre moștenitori nu s-a îndreptat împotriva impresarului Doru Gusman pe cale legală nici pentru a rezolva situația vilei, și nici în privința drepturilor de autor sau a casei părintești din Izverna.

În ciuda eforturilor FANATIK de a-l contacta pe Doru Gusman, prin telefon, impresarul regretatului Petrică Mîțu Stoian nu a răspuns apelurilor noastre.

Petrică Mîțu Stoian a murit în toamna anului trecut

Petrică Mîțu Stoian începuse un tratament de recuperare post-COVID cu un oxigen hiperbaric la o clinică din Reșița. Avea de făcut 15 ședințe de terapie, fiecare zi petrecută la clinica cu pricina costându-l pe regretatul artist 500 de lei.

Din păcate, în seara zilei de 6 noiembrie 2021, Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață, în spital, la Reșița, după ce i s-a făcut brusc rău la clinica la care se internase pentru a se recupera după ce a fost bolnav de COVID-19.

Pe certificatul de deces al lui Petrică scrie că a murit din cauza inimii. Stop cardio-respirator”, ne spunea, în exclusivitate, Maria Tarchila, sora lui Petrică Mîțu Stoian.

ADVERTISEMENT