News

Ce s-a întâmplat cu drumul spre Mănăstirea Frăsinei, la scurt timp după ce ÎPS Irineu a pus un blestem pe Biserica din Vale

Drumul care face legătura cu Mănăstirea Frăsinei s-a surpat în urma precipitațiilor abundente. Fusese reabilitat cu doar doi ani în urmă.
20.01.2023 | 19:49
Ce sa intamplat cu drumul spre Manastirea Frasinei la scurt timp dupa ce IPS Irineu a pus un blestem pe Biserica din Vale
Alunecările de teren au dus la surparea drumului Foto: ISU Vâlcea
ADVERTISEMENT

La începutul lunii, mitropolitul Olteniei, ÎPS Irineu a semnat un ”document cu legământ cu blestem” prin care sunt blestemați toți preoții care vor mai oficia slujbe la o biserică din apropierea Mănăstirii Frăsinei.

Drumul către Mănăstirea Frăsinei s-a surpat

Județul Vâlcea a fost afectat în ultimele zile de precipitații abundente care au produs două alunecări de teren, ce au cauzat pagube serioase.

ADVERTISEMENT

Una dintre alunecări s-a produs în Berbești, iar cealaltă a dus la surparea drumului care face legătura cu Mănăstirea Frăsinei.

Șoseaua a fost reabilitată în urmă cu doi ani, cu peste 40 de milioane de lei. Totuși, alunecările de teren au provocat distrugeri majore, iar accesul către Mănăstirea Frăsinei este blocat.

ADVERTISEMENT

“La dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) General Magheru Vâlcea s-au primit două notificări privind producerea unei alunecări de teren și a unei tasări a platformei drumului, ambele pricinuite de precipitațiile abundente din ultima perioadă.

În localitatea Berbești, satul Nou, s-a produs o alunecare de teren, în apropierea unei gospodării, iar în localitatea Muereasca, sat Gura Văii, pe DJ 658, s-a produs o tasare a platformei drumului de acces către Mânăstirea Frăsinei, pe o lungime de 40 – 45 metri liniari”, a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger, citat de Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

Traficul din zonă va fi deviat pe o altă rută, astfel încât circulația către Mănăstirea Frăsinei să poată fi desfășurată în continuare, au mai informat reprezentanții ISU Vâlcea, .

“În acest moment, se lucrează la amenajarea unei porțiuni de drum pe care se va devia traficului rutier”, au mai precizat autoritățile.

ADVERTISEMENT

Botezată drumul “Athosului românesc”, șoseaua care duce către Mănăstirea Frăsinei a fost modernizată cu fonduri de la bugetul de stat. La momentul inaugurării, autoritățile județene au declarat că zonele cu probleme au fost consolidate.

După doi ani de la finalizarea lucrărilor, drumul  “Athosului românesc” a fost afectat, din nou, de alunecările de teren.

ADVERTISEMENT