News

Ce s-a întâmplat cu numărul cazurilor de Covid-19 din SUA după protestele Black Lives Matter. Verdictul surprinzător al cercetătorilor

24.06.2020 | 11:48
Ce sa intamplat cu numarul cazurilor de Covid19 din SUA dupa protestele Black Lives Matter Verdictul surprinzator al cercetatorilor
ADVERTISEMENT

La finele lunii mai, în SUA au izbucnit proteste masive, după ce George Floyd, un cetățean de culoare, a fost ucis de poliție.

Dat fiind faptul că adunările din stradă s-au desfășurat în plină pandemie, specialiștii din sănătate s-au temut de o explozie a cazurilor noi de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Din ultimele date oficiale se pare că nu a fost așa, iar revoltele americanilor nu au intensificat problemele epidemiologice.

Cum a evoluat numărul cazurilor de Covid-19 din SUA după protestele Black Lives Matter. Verdictul cercetătorilor

În ciuda avertismentelor venite partea oficialilor din domeniul sănătății publice, noile cercetări sanitare din SUA indică faptul că protestele Black Lives Matter din întreaga țară nu au dus la un salt în cazurile de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Un nou studiu publicat în această lună de Biroul Național de Cercetări Economice care a strâns date despre proteste din peste 300 dintre cele mai mari orașe din SUA a ajuns la o concluzie care i-a surprins pe cei din Sănătate.

Astfel, cercetarea nu a găsit nicio dovadă conform căreia cazurile de coronavirus au crescut în săptămânile care au urmat începerii protestelor, anunță CNN.

ADVERTISEMENT

Mai mult, cercetătorii au ajuns la concluzia, pe baza studiului, că unele comportamente de distanțare socială s-au intensificat după proteste, dat fiind faptul că unii oamenii au încercat să evite total protestele.

“Există și alte explicații posibile pentru studiile noastre, cum ar fi evitarea călătoriilor în afara casei din cauza aglomerării suplimentare de trafic, a închiderilor străzilor sau din cauza lipsei de activități disponibile rezultate după  închiderea întreprinderilor în apropierea locurilor de protest”, se arată în studiu.

ADVERTISEMENT

SUA, aproape 2,5 milioane de infectări cu Covid-19

Între timp, pandemia de coronavirus continuă să facă victime pe teritoriul SUA, acolo unde peste 123 de mii de oameni au murit în ultimele patru luni.

La capitolul infecții, americanii dețin supremația la nivel mondial, cu aproape 2,5 milioane de cazuri de contaminare. Zilnic, 30-40 de mii de noi cazuri sunt raportate de autorități.

ADVERTISEMENT