News
notix pixel id

Ce s-a întâmplat cu o femeie vindecată de COVID și căreia şeful i-a cerut să nu mai tuşească. Explicații ale medicilor

Ce s-a întâmplat cu o femeie vindecată de COVID și căreia şeful i-a cerut să nu mai tuşească după ce aceasta s-a întors la serviciu
16.10.2021 | 12:27
Ce s-a întâmplat cu o femeie vindecată de COVID și căreia şeful i-a cerut să nu mai tuşească. Explicații ale medicilor
Un medic de familie a povestit situația unei femei vindecată de coronavirus. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Otilia Țigănaș, medic de familie a povestit cazul unei paciente vindecată de COVID-19. Angajatorul acesteia i-a cerut, după cele două săptămâni de izolare, să nu mai tuşească şi să facă test PCR.

„Tusea ca simptom nu-i treaba lui şefu, nici criteriu de excludere de la seviciu”, a ținut să explice medicul.

Ce s-a întâmplat cu o femeie vindecată de COVID-19 și căreia şeful i-a cerut să nu mai tuşească

Otilia Ţigănaş a ținut să transmită că după 14 zile de izolare, o persoană confirmată cu COVID-19 nu mai este contagioasă. Se întâmplă lucrul acesta chiar dacă persoana ar avea un PCR pozitiv.

ADVERTISEMENT

„Speţă. Pacientă Covid pozitiv stă în izolare cele 14 zile, acum i se încheie concediul. Mai tuşeşte. Şeful pacientei vrea un PCR negativ, ca dovadă că poate veni la lucru. Dar să nici nu mai tuşească.

PCR gratuit prin 112 se face la simptomaticii despre care vrei să afli un diagnostic cert. PCR care să facă dovada că eşti sănătos, nu bolnav, e pe bani, exact ca la ieşitul din ţară.

ADVERTISEMENT

După 14 zile de izolare nu mai eşti contagios, chiar dacă ai avea un PCR pozitiv, fiindcă în nas pot rămâne fragmente de virus neviabil.

Poţi tuşi după covid şi şase luni! Deci tusea ca simptom nu-i treaba lui şefu, nici criteriu de excludere de la seviciu”, a scris medicul Otilia Ţigănaş, pe o rețea de socializare

ADVERTISEMENT

Au existat mai multe comentarii la postarea medicului, multe dintre ele fiind dure la adresa angajatorului.

 „Cerinţa şefului o plăteşte…şeful. Legal nu se mai face PCR la ieşirea din izolare! Deci, dacă şeful cere şi angajatul consimte, şeful plăteşte testul! Dacă nu, angajatul poate să deschidă proces pentru cerinţă abuzivă, împotriva normelor legale. Conflict de muncă, se judecă repede şi, din câte ştiam eu, nu se timbrează! (……)

ADVERTISEMENT

„După Covid, la mai bine de un an,…încă am o tuse spastică, deşi radiografia…e normală. La român, a-i spune că ” legea-i lege, nu-i tocmeală” e degeaba, fiecare o aplică cum vrea şi mai şi comentează. Deunăzi, o buna cunostiinţă încercă să mă convingă că – scuzaţi…cacofonia-…” Covid nu există” si că sunt …manipulat.

Asta dupa ce îl operasem, acum vreo 20,… atunci eram medic bun, acuma…. îmi dă el …lecţii”.  „Să plătească şefu’ PCR şi să îi facă angajatului cadou trei saptămâni concediu plătit, cât ţine de obicei o tuse reziduală”.  „La astfel de şefi, în alte circumstanţe eu am mers cu legea, regulamentul, printat şi subliniat cu markerul, ca să fie şi pentru juristul lor”, au fost doar o parte din comentariile de pe reţelele de socializare

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri