Fotbal international

Ce s-a întâmplat cu primul contract al lui Lionel Messi cu Barcelona! Celebrul şerveţel este bine păstrat, iar catalanii vor să-l cumpere

16.04.2020 | 21:17
Ce sa intamplat cu primul contract al lui Lionel Messi cu Barcelona Celebrul servetel este bine pastrat iar catalanii vor sal cumpere
Ce s-a întâmplat cu primul contract al lui Lionel Messi cu Barcelona! Celebrul şerveţel este bine păstrat, iar catalanii vor să-l cumpere. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Lionel Messi este indiscutabil cel mai bun jucător din istoria Barcelonei. Practic cariera starului argentinian fără statură impresionantă, de unde şi porecla de Puricele, dar cu tehnică ieşită din comun, se leagă numai de culorile clubului catalan.

Contract semnat pe un şerveţel

Şi cum ar putea fi altfel, dacă istoricul prezenţei lui Lionel Messi pe pământul Cataloniei începe practic cu ziua de 14 decembrie a anului 2000, când viitorul star abia împlinise 13 ani, ziua în care directorul sportiv al catalanilor, fostul internaţional Carlos Rexach şi tatăl lui Messi semnau contractul.

ADVERTISEMENT

Acesta este considerat primul contract din cariera lui Leo Messi pe Nou Camp, începută mai întîi la celebra academie La Masia, un contract încheiat la o masă în incinta locaţiei Pompeia Tennis Club şi care a fost semnat pe un şerveţel de hârtie!

Au respins oferte de milioane de dolari pentru document

Şerveţelul cu valoare de contract a fost păstrat cu grijă şi s-a aflat mult timp în posesia lui Horacio Gaggioli, un personaj din anturajul agentului jucătorului, dar şi al familiei Messi.

ADVERTISEMENT

De-a lungul anilor a plouat cu oferte din partea colecţionarilor cu dare de mână pentru a vinde acel şerveţel, unele oferte ajungând la milioane de dolari, dar s-a rezistat tentaţiei şi documentul inedit a luat o altă destinaţie.

Se află într-o bancă din Andorra

Acum celebrul şerveţel document se află la loc sigur, într-un seif al băncii Credit Andorra din Principaul Andorra, undeva în zona munţilor Pirinei.

ADVERTISEMENT

La cumpărarea documentului se gândeşte acum serios chiar conducerea Barcelonei, scopul fiind de a-l expune la loc de cinste în Muzeul clubului, acolo unde se află şi cele şase Baloane de Aur câştigate de Lionel Messi.

Şi conducerea Barcelonei îl vrea pentru muzeul clubului

Evident, deşi este simbolul Barcelonei, nici conducerea clubului nu doreşte gratuit celebrul şerveţel şi este dispusă să plătească o sumă frumoasă pentru a intra în posesia lui.

ADVERTISEMENT

Rămâne de văzut dacă jucătorul va accepta oferta clubului sau va prefera să păstreze documentul închis în seiful băncii, urmând a decide după retragere ce decizie va lua.

ADVERTISEMENT