Fotbal international

Ce s-a întâmplat cu Renato Sanches, fostul „golden boy” de la Bayern Munchen. Va juca pentru Lille în Champions League

17.09.2019 | 17:50
Ce sa intamplat cu Renato Sanches fostul golden boy de la Bayern Munchen Va juca pentru Lille in Champions League

Renato Sanches, fostul „golden boy” de la Bayern Munchen, a fost transferat în vară de la campioana Germaniei la Lille. Francezii au plătit 25.000.000 de euro pentru transferul tânărului portughez. Mijlocașul nu a reușit să se impună la Bayern, deși era văzut unul dintre cei mai promițători fotbaliști din lume. Marți seară, Renato Sanches va juca în primul meci din grupele Champions League, împotriva lui Ajax Amsterdam, semifinalista din sezonul trecut.

Renato Sanches a vorbit despre eșecul său la Bayern Munchen

Reanto Sanches a vorbit despre eșecul său la Bayern Munchen, deși bavarezii au plătit o sumă imensă pentru a-l aduce de la Benfica Lisabona. Mijlocașul portughez crede că vârsta fragedă pe care o avea în acea perioadă, dar și singurătatea i-au pus probleme: „Transferul meu la Bayern? Nu am fost pregătit pentru așa ceva, deodată m-am simțit singur, nu mai eram lângă familia mea. Am fost prea tânăr la acea vreme”

Bavarezii au sperat ca Sanches să își recapete forma de altădată și l-au împrumutat un sezon în Premier League, la Swansea. Din nefericire pentru el, a suferit o accidentare, care l-a ținut mai multe luni depart de teren și a jucat doar 15 partide în care nu a reușit să înscrie niciun gol și în care nu s-a făcut deloc remarcat.

  • 35.000.000 de euro a fost suma de transfer pe care Bayern i-a plătit-o lui Benfica
  • 2 goluri în 53 de meciuri a înscris Renato Sanches în cele 3 sezoane pe care le-a jucat la Bayern Munchen
Renato Sanches a câștigat Euro 2016 cu naționala Portugaliei. Sursă foto: hepta.ro
Renato Sanches a câștigat Euro 2016 cu naționala Portugaliei. Sursă foto: hepta.ro

Lille poate fi șansa lui de a-și relansa cariera

Odată cu transferul la Lille, Renato Sanches speră să-și relanseze cariera și să redevină fotbalistul fenomenal, de pe vremea când juca la Benfica Lisabona. Portughezul a debutat pentru vicecampioana Franței în etapa 2 din Ligue 1, în meciul pierdut 0-2 cu Reims și a jucat 20 de minute în ultima partidă din campionat, câștigată de echipa lui pe teren propriu cu Angers.

„A fost dorința mea să joc la Lille. Sunt foarte fericit , am fost foarte bine primit și sper ca totul să meargă bine pentru mine”, a declarat Renato Sanches inediat după ce a semnat cu vicecampioana Franței.

  • 18.000.000 de euro este cota de piață a lui Renato Sanches, conform transfermarkt.com
  • 18 selecții și un gol are Renato Sanches în naționala Portugaliei