Ce s-a întâmplat, de fapt, cu cadavrele soților Ceaușescu. Dezvăluirea care schimbă tot ce se știa. Ce s-a petrecut imediat după execuție

Flaviu Popa   
în HotNews
23/09/2020, 22:39
Ce s-a întâmplat, de fapt, cu cadavrele soților Ceaușescu. Dezvăluirea care schimbă tot ce se știa. Ce s-a petrecut imediat după execuție
Cadavrele soților Ceaușescu au fost aruncate pe câmp. Foto: Hepta

Cristian Gațu a mărturisit că în timpul Revoluției din 1989 era șeful dispozitivului din Ghencea, locul de unde a plecat elicopterul cu Nicolae și Elena Ceaușescu.

Gațu a dezvăluit că soldații au aruncat pe câmp cadavrele celor doi, la scurt timp după ce au fost executați.

Dublu campion mondial în 1970 și 1974, dar și dublu medaliat olimpic, cu argint și bronz, la edițiile din 1976 și 1972 a rememorat mai multe momente incredibile trăite în carieră.

Cadavrele soților Ceaușescu au fost aruncate pe câmp după execuție

Invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, Gațu și-a adus aminte cum cadavrele lui Nicolae și Elena Ceaușescu au fost aruncate pe câmp după ce dictatorul și soția sa au fost împușcați.

Eram șeful dispozitivului din Ghencea. M-a sunat generalul Stănculescu pe 22 decembrie și mi-a spus că o să vină niște persoane, dar și unde să aterizeze un elicopter: Vin acolo, să deschizi poarta și să vii să te văd. Au intrat un TAB, un jeep și un Volkswagen. Până am închis eu ușile, mă aștepta doar Stănculescu. Restul se suiseră deja în cele două elicoptere. Nu i-am văzut… Era înainte să plece la Târgoviște! Dar eu nu știam”, a rememorat Gațu, conform Libertatea.

Conform lui Gațu, sacii cu cadavre au dispărut o perioadă de timp, fără ca nimeni să își explice ce s-a întâmplat. „În al doilea erau doi saci. Și pilotul i-a aruncat în Ghencea, în partea din spate a terenului Steaua, unde eram pe colț cu Armata Întâia. Eu nu știam ce e acolo, în saci… Gelu Voican Voiculescu i-a cerut lui Stănculescu niște băieți să care sacii, dar să mă duc și eu cu ei. Am căutat noi ce-am căutat, n-am găsit nimic, moment în care am zis: Lasă-i să-i mănânce ciorile!. Între timp, îi recuperase altcineva”, a completat fostul mare handbalist.

De asemenea, Gațu a dezvăluit că s-a bucurat enorm când a aflat că în saci se aflau cadavrele soților Ceaușescu, lucru pe care îl regretă în prezent.

Cadavrele lui Nicolae și Elena Ceaușescu au zăcut timp de 12 ore pe câmpurile din jurul stadionului Steaua, după care au fost colectate și duse la Spitalul Militar.

Gelu Voican Voiculescu, membru în completul de judecată la procesul Ceaușeștilor, a rememorat întâmplarea pentru Jurnalul Național: „În momentul când am ajuns pe stadionul Steaua era seară. Trupa de paraşutişti trebuia să aştepte să vină domnul general Stănculescu cu două autosanitare, să preia cadavrele învelite în foi de cort. Tot timpul, paraşutiştii au fost stresaţi că vor fi executaţi, aşa că au hotărât să nu mai aştepte, au abandonat cadavrele lângă un gard şi au plecat”.

Închide ×