Life

Ce s-a întâmplat, de fapt, la Hotel Cișmigiu. Legenda macabră din inima Bucureştiului. Fata a strigat trei ore după ajutor și a murit în chinuri groaznice

Legenda macabră de la Hotel Cișmigiu. Ce s-a întâmplat, de fapt, în inima Bucureștiului. O fată ar fi murit în chinuri groaznice.
03.06.2023 | 18:00
Ce sa intamplat de fapt la Hotel Cismigiu Legenda macabra din inima Bucurestiului Fata a strigat trei ore dupa ajutor si a murit in chinuri groaznice
Legenda macabră despre Hotel Cișmigiu. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Legenda macabră de la Hotel Cișmigiu, despre o întâmplare care ar fi avut loc cu mulți ani în urmă. O fată ar fi suferit în chinuri îngrozitoare, după care ar fi murit.

Ce s-a întâmplat, de fapt, la Hotel Cișmigiu. Legenda macabră despre fata care ar fi murit în chinuri groaznice

În București există anumite locuri care ar avea legătură cu niște fenomene stranii petrecute cu mulți ani în urmă. De exemplu, potrivit unor legende, Palatul Parlamentului ar fi fost bântuit de fantome, după cum au susținut cei care lucrau în tura de noapte la renumita clădire.

ADVERTISEMENT

Există și legenda privind Orfelinatul bântuit de pe Strada Franceză, din Centrul Vechi unde s-ar afla 203 spirite de copii. Însă una dintre cele mai înfricoșătoare este cea de la Hotelul Cișmigiu.

A circulat o legendă macabră despre Hotel Cișmigiu, situat în centrul Bucureștiului, în apropiere de parcul cu același nume. Deși acum este un hotel foarte apreciat, de patru stele, în trecut au circulat anumite povești de groază în legătură cu el.

ADVERTISEMENT

Potrivit istoriei, în jurul berăriei Gambrinus, construită de I.L. Caragiale, s-a ridicat Hotel Palace, care mai târziu s-a numit Hotel Cișmigiu. Acest hotel a marcat un pas important pentru modernismul românesc, în 1914.

Clădirea a fost exploatată la maximum, ținând cont de faptul că era amplasată în centrul Capitalei. Cu toate acestea, nu a primit retușurile și reparațiile necesare, motiv pentru care a fost închis în 1970.

ADVERTISEMENT

După Revoluția din 1989, în 1990, hotelul a fost dat Academiei de Teatru și Film, fiind cămin pentru studenții instituției. Conform unei legende, într-un weekend, atunci când studenții erau plecați, în hotel a existat o energie negativă foarte mare.

La vremea respectivă, o studentă din Republica Moldova, care făcea parte din prima sau a doua generație de studenți basarabeni ai facultății, s-a prăbușit în casa liftului, însă nu și-a pierdut viața.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, chiar dacă a supraviețuit inițial, se spune că a trecut prin chinuri groaznice timp de încă trei ore de la prăbușire. Studenta a strigat după ajutor trei ore, dar nimeni nu a auzit-o, după care a murit, notează historia.ro.

Pornind de la această legendă, în hotel au apărut mai multe fenomene inexplicabile de-a lungul timpului. De exemplu, în clădire s-ar fi auzit țipete parcă de nicăieri și foarte aproape, în același timp, dar care îi sperie pe cei care le aud.

ADVERTISEMENT