ADVERTISEMENT
Fotbal international

Ce s-a întâmplat după ce Zidane l-a lovit pe Materazzi în finala CM 2006! Un fost coleg dezvăluie atmosfera din vestiar

Autor: Patrice Podina | 26.04.2021 | 16:53
Ce s-a întâmplat după ce Zidane l-a lovit pe Materazzi în finala CM 2006! Un fost coleg dezvăluie atmosfera din vestiar

Zinedine Zidane a fost un fotbalist genial, dar și un ”dur”, în ciuda imaginii de persoană introvertită pe care și-o crease. Un fost coleg de națională a dezvăluit cum a reacționat, la vestiare, starul ”Les Bleus”, după ce l-a lovit cu capul în piept pe Marco Materazzi.

ADVERTISEMENT

Scena s-a petrecut în finala Cupei Mondiale din 2006, găzduită de Germania. Cele două echipe, Franța și Italia jucau cu trofeul pe masă, iar Zidane reușise să marcheze încă din prima repriză.

În minutul 110, în prelungirile partidei, francezul și-a pierdut cumpătul și l-a izbit violent cu capul în piept pe italian, care a căzut la pământ. Centralul întâlnirii, Hector Elizondo, l-a trimis la vestiare pe Zidane, deși nici el și niciunul dintre cei doi asistenți nu văzuseră ce s-a întâmplat.

Mikael Silvestre: ”Multe genii își pierd cumpătul”

Fostul fundaș al naționalei Franței, prezent la turneul final al Cupei Mondiale din 2006, a dezvăluit atmosfera din vestiar, după finala pierdută de francezi, 3-5, în urma executării loviturilor de departajare.

ADVERTISEMENT

”Zinedine era deja în vestiar înaintea noastră, făcuse dușul deja și și-a cerut scuze. Nu știam de ce își cere scuze. Abia când m-am dus la zona mass-media, am văzut reluarea cu momentul în care l-a lovit pe Materazzi și mi-am zis: ‘wow, wow, wow, bine’.

Zidane a fost introvertit, dar trebuie să-ți dai seama că înainte de acel incident el adunase deja zece cartonașe roșii în carieră. Au fost momente în care el își pierdea cumpătul, dar uneori o mulțime de genii își pierd capul”, a povestit fostul apărător de bandă, pentru talkSPORT.

Willy Sagnol nici nu a vrut să vorbească cu Zidane

Un alt coleg al lui Zinedine Zidane, Willy Sagnol, a povestit în urmă cu un an că a trecut extrem de greu peste gestul coechipierului său. Într-un interviu acordat postului Radio Montecarlo, fostul fundaș al lui Bayern Munchen și al naționalei ”cocoșilor”, a mărturisit că a fumat mai multe țigări pentru a se calma.

ADVERTISEMENT

”Am intrat în vestiar, pierdusem, și era acolo un băiat care vorbea și își prezenta scuzele. Nici nu-l auzeam! Eram foarte dezamăgit, eram în lumea mea. N-am vrut să-i accept scuzele și nici să vorbesc cu el.

Nu era momentul! A trebuit să merg în baie și să fumez 250 de țigări în 10 minute. Așa am reușit să mă eliberez”, a dezvăluit Sagnol, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 837: 32 pagini + CD. Doar 10 lei!