News

Ce s-a întâmplat în cele din urmă cu lucrurile pe care Zina Dumitrescu le-a avut la azil

06.04.2019 | 08:45
Ce s-a întâmplat în cele din urmă cu lucrurile pe care Zina Dumitrescu le-a avut la azil

Zina Dumitrescu a încetat din viață în data de 28 martie, la vârsta de 82 de ani. Dispariția ei a lăsat o mulțime de oameni îndurerați, printre care Cătălin Botezatu, Valentina Pelinel, Dana Săvuică și Dana Androne, cei pe care Mama Zina îi numea copiii ei.

Lucrurile pe care Zina Dumitrescu le-a avut la azil au ajuns în saci

În urma trecerii sale în neființă, s-a aprins o făclie de scandal legată de incinerarea sa, averea, de datoriile pe care le-a lăsat în urmă fiului ei, Cătălin Negreanu, dar și a lucrurilor pe care le-a avut la azilul în care și-a trăit ultimii ani din viață.

Din bătrâni e lăsat ca hainele și bijuteriile omului care pleacă de pe acest pământ să fie împărțite între cei dragi. De această dată, tradiția a fost lăsată deoparte, lucrurile Zinei Dumitrescu zăcând în saci. În lipsa unor dispoziții, care ar fi trebuit să vină de la fiul fostei creatoare de modă, Ion Cassian, patronul căminului de bătrâni, și-a pus angajații să strângă lucrurile în saci și să-i sigileze.

Ce s-a întâmplat în cele din urmă cu lucrurile pe care Zina Dumitrescu le-a avut la azil
Obiectele Mamei modei românești au ajuns în saci

”Nu s-a atins nimeni de ele”

„Nu s-a atins nimeni de ele. Nu le putem împărți la azil. Ea avea foarte multe lucruri deosebite, primite de la prietena ei Dana, din Germania, cum ar fi un pardesiu de cașmir sau alte haine din materiale scumpe”, a declarat Cassian pentru libertatea.ro. „Probabil toate hainele în care apărea le lua de la casa de modă, după care le ducea înapoi. Avea doar două blănuri ale ei. Iar multe bijuterii erau gablonțuri, fără valoare prea mare”, a adăugat patronul azilului din Ghermănești.

De asemenea, cel care i-a stat alături în ultimii ani de viață creatoarei de modă a vorbit și despre un posibil motiv pentru care Cătălin, singurul fiu al Zinei, să fi ales să își incinereze mama. „Cătălin a venit la azil la nici o oră după ce a aflat că mama lui a murit. Era acolo, dar nu a vrut să se știe acest lucru. Am vorbit cu el imediat după incinerare și s-a jurat că asta i-a cerut Zina. E foarte posibil ca, pe fondul acelei depresii puternice pe care o avea, să nu-și fi dorit să fie înmormântată, ci incinerată. Cătălin a fost și este și acum traumatizat”, a dezvăluit Cassian.

Tags: