Sport

Noi detalii vitale pentru Dinamo din cadrul ședintei DDB-Zăvăleanu: „Pentru a ne bate la promovare avem nevoie de 200.000€ lunar”

A avut loc ședința dintre Răzvan Zăvăleanu, reprezentantul judiciar al lui Dinamo, și liderii DDB, iar acum a ieșit la iveală tot ce s-a discutat la acea întâlnire.
03.06.2022 | 14:55
Noi detalii vitale pentru Dinamo din cadrul sedintei DDBZavaleanu Pentru a ne bate la promovare avem nevoie de 200000E lunar
Meciul de fotbal dintre Dinamo Bucuresti si Universitatea Cluj, Barajul pentru mentinerea in Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat pe Stadionul Dinamo din Bucuresti, duminica 29 mai 2022. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
03-06-2022
11:55

DDB, ultimele detalii de la ședința cu Răzvan Zăvăleanu: „Avem o listă cu 20-25 de jucători”

Board-ul DDB a anunțat prin intermediul paginii de comunicare a Programului Doar Dinamo București ultimele noutăți cu privire la ședința extraordinară care a avut loc.

„PARTEA A DOUA a ședinței DDB – Răzvan Zăvăleanu
Vă redăm mai jos răspunsurile administratorului judiciar la întrebările membrilor DDB. La întâlnire au fost prezenți peste 50 de membri DDB, reprezentând grupurile din țară și din diaspora.
PREȘEDINTE DINAMO: „Nu cred că trebuie să am eu preferințe. Săptămâna viitoare discut cu Suporterii și cu cei de la Lotus pentru că ar fi foarte bine sa avem un administrator care să fie unanim acceptat”.
JUCĂTORI PENTRU NOUL SEZON: „Avem o listă de 22-25 de jucători care ar fi eligibili pentru Liga a 2-a și încă o listă cu jucători care și-ar dori să continue, dar trebuie să vedem dacă ne permitem salariile pe care ei și le doresc”.
SUME ÎMPRUMUTATE DE DDB: „2.400.00 € inainte de insolventa si 5-600.000€ dupa deschiderea procedurii. Primim bani de la DDB săptămânal. Se poate face o conversie a banilor împrumutați în acțiuni.
Preferabil ar fi ca acest transfer să se facă în ultima etapă a planului de reorganizare. Ca să accesăm posibilitatea legală de a modifica acționariatul, trebuie să acoperim mai întâi datoriile curente. Acestea sunt în acest moment de 800.000€ și vor ajunge cu următoarele salarii la 1.000.000€. Mulți jucători au renunțat la banii pentru luna Iunie sau au amânat achitarea lor până la sfârșitul lui 2023”.
VARIANTA FALIMENTULUI: „Vreau să cred că în momentul ăsta toți dinamoviștii suntem uniți și promovăm după primul an de purgatoriu. Nu e bine să ajungem la faliment și să o luăm de la zero, pentru că în acel caz palmaresul ar fi scos la vânzare. La Rapid au fost probleme in privința aceasta, când la licitație au apărut persoane rău intenționate, care doreau să preia palmaresul.
Problema nu sunt datoriile, ci platile imediate de 800.000 – 1.000.000€. Dacă vine un investitor și pune banii pe masă pentru a prelua clubul, doar DDB-ul va trebui să fie de acord, pentru că e singura entitate care a adus bani în timpul procedurii de insolvență. Și este deschisă această posibilitate”.
O POSIBILĂ COLABORARE CU MIRCEA REDNIC: „Nu sunt eu cel care să ia astfel de decizii. Dar aș sta la masă cu oricine ar fi interesat și ar putea ajuta la modul real Dinamo, cu ceea ce clubul are nevoie in acest moment – cash!”
EVALUAREA ANGAJAȚILOR: „Nu sunt eu cel care să-i evalueze. Pot avea propriile păreri subiective, dar corect este să își vadă fiecare de nișa pe care este specializat. Un președinte trebuie să facă acest lucru”.
POTENȚIALI INVESTIORI: „Există o discuție mai veche cu un investitor străin puternic, care însă a făcut un pas înapoi. Mai suntem în discuții și cu 2 mari dinamovisti, foarte potenți financiar. Vom avea un răspuns în 2-3 săptămâni. Mai avem un alt potențial acționar, care va interveni dacă nu se vor concretiza alte soluții”.
VENITURI: „În afară de vânzarea de bilete și banii care vin de la DDB, mai pot intra bani din publicitate. Vom vedea ce contracte se pot prelungi și cine va mai veni alături de noi. Pentru a ne bate la PROMOVARE avem nevoie de 200.000€ lunar”.
CONTRACTELE JUCĂTORILOR ÎNAINTE DE BARAJ: „Nu putea fi o clauza prin care să rămână liberi în caz de retrogradare, dar în anumite contracte era prevăzută prelungirea doar în caz de rămânere în Liga 1.”
PE CE STADION VOM JUCA: „Pe BNR (în Cotroceni) sau în Colentina. Variantele Giurgiu sau Voluntari sunt secundare”.

La ședința dintre Răzvan Zăvăleanu și DDB au fost abordate cinci subiecte importante: raportul dintre DDB și firma de evaluare RTZ care se ocupă de insolvența „câinilor”, datoriile lui Dinamo, situația sponsorilor, a echipei secunde și a palmaresului.

Sumarul ședinței dintre Răzvan Zăvăleanu și liderii DDB

Reprezentantul judiciar al roș-albilor s-a delimitat de numirea lui Dușan Uhrin în funcția de antrenor principal, decizie pe care o pune pe seama DDB. Jucătorii lui Dinamo l-au criticat vehement pe ceh după ce au retrogradat în Liga 2 și și-ar fi dorit ca Flavius Stoican să continue la echipă.

ADVERTISEMENT

După prima retrogradare în eșalonul secund din istoria de 74 de ani, Răzvan Zăvăleanu nu exclude varianta ca CS Dinamo să intre în acționariat. Mai mult, se pare că sunt șanse ca Nicolae Badea să le dea dreptul „câinilor” să folosească fără nicio pretenție actuala siglă.

Răspunsurile lui Zăvăleanu pentru dinamoviști au fost făcute publice de „Doar Dinamo București”, pe pagina oficială de Facebook:

ADVERTISEMENT

ROLUL RTZ – „Ne-am implicat la Dinamo și sufletește. Nu RTZ se ocupă de administrare la Dinamo. Noi trebuie să fim observatori și să ținem legătura cu judecătorul sindic și cu creditorii. Am sprijinit actul administrativ, deoarece în ultima perioadă nu avea cine să conducă societatea. Varianta logică ar fi să avem un reprezentant al acționarilor, care să conducă, să numească antrenorul și să facă echipa pentru sezonul următor. Înainte de deschiderea procedurii de insolvență, am participat la niște interviuri alături de alți colegi din domeniu. Au fost prezenți reprezentanți ai acționarilor, din DDB, și domnul Badea și am fost selectați să ne ocupăm noi de insolvență”.

RAPORTUL ÎNTRE DDB și RTZ – „Nu a existat imixtiune în conducere din partea DDB. Aron ne-a ajutat pe partea financiară, de câte ori era nevoie de transferuri de sume dinspre DDB. Elyass s-a interesat de ceea ce se întâmplă, dar nu interfera cu acțiunile noastre. Dorea doar să știe ce să le transmită membrilor DDB. DDB s-a implicat doar la numirea lui Uhrin. Aceasta nu i-a aparținut lui Mureșan sau mie. Noi nu am fost de acord cu numirea lui, nu credeam că poate fi o soluție câștigătoare. Dacă în luna noiembrie, când am depus planul, am fi făcut o reducere, am fi avut contestații, care ar fi dus la neaprobarea planului și am fi avut 9 puncte de depunctare. Am prevăzut plata tuturor creditorilor, astfel încât să nu avem contestații”.

ADVERTISEMENT

DATORII – „Datoriile pot fi reduse acum până la 4 milioane de euro, din care 2,4 milioane reprezintă datoria către DDB. Fără această datorie, rămân 1,6 milioane de euro, care pot fi plătiți în termen de 3 ani”.

SPONSORI – „Din păcate, nu au fost foarte mulți. Dinamo are nevoie în special de cash, dar majoritatea contractelor de publicitate au fost făcute pe bartere. Contractul cu Unibet expiră la 30 iunie. Ar dori să continue contractul, dar oferta lor este mult mai mică decât ceea ce aveam până acum și decât ne așteptam. Încă nu s-a semnat nimic. Sperăm să strângem cât mai mulți bani din sponsorizări. Am primit solicitări pentru partea de pe pieptul tricoului”.

ADVERTISEMENT

DINAMO 2 și Centrul de Copii și Juniori – „Am fi renunțat deja la echipa a 2-a, dar riscam niște sancțiuni. Aceasta nu va mai funcționa. Referitor la CCJ, avem o discuție cu CS Dinamo și încercăm să stabilim un protocol de colaborare. O eventuală intrare a CS în acționariat. Protocolul cu CS Dinamo ar presupune finanțarea Centrului de Copii și Juniori. Înțelegerea cu CS Dinamo ar fi foarte importantă, prin prisma faptului că, atunci când va fi gata stadionul, proprietarul să fie și acționar și în felul acesta să nu fim chiriași pe stadion. Pentru intrarea în acționariat există câteva posibilități: mărire de capital social, cedarea acțiunilor, acționarii care nu contribuie financiar la menținerea activității să fie înlocuiți în mod ostil. De aceea am trimis adresa către acționari, să vedem în ce măsură vor înțelege să suporte obligațiile legale”.

PATRIMONIU, PALMARES, CULORI, SIGLĂ – „În afară de jucători, Dinamo are jumătate din baza de la Săftica și alte active imobiliare, mașini și echipamente de antrenament. Pe culori nu poate avea nimeni monopol. Pentru siglă am primit interdicția de a o folosi comercial. Acum, suntem gata să dăm drumul de vânzarea de produse Dinamo, atât online, cât și în Mall Veranda. Am avut două discuții cu domnul Badea și există posibilitatea de a ne ceda sigla pe o perioada nedeterminată, cu drept de folosință gratuită. Săptămâna viitoare vedem dacă se concretizează această înțelegere. Dacă nu se va realiza, vom merge înainte cu rebrandingul și vom vinde produsele cu noua siglă. Există posibilitatea de a reuni palmaresul lui Dinamo 1948 cu cel din perioada Clubului Sportiv. Ar fi o reîntregire a palmaresului, prin care acesta ar fi pus la adăpost în caz de faliment. Pentru că dacă s-ar ajunge la faliment, palmaresul ar trebui scos la vânzare și ar putea fi cumpărat de oricine”.

ADVERTISEMENT