News

Ce s-a întâmplat la slujba de Înviere de la Patriarhie! Cum a decurs al doilea Paște în pandemie

02.05.2021 | 09:39
Ce sa intamplat la slujba de Inviere de la Patriarhie Cum a decurs al doilea Paste in pandemie
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune ce s-a întâmplat la slujba de Înviere de la Patriarhie! Al doilea Paște petrecut în pandemie a venit cu mai multe modificări. Cea mai importantă a fost aceea că oamenii au avut voie să meargă la biserică pentru a lua Lumina Sfântă.

La slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din Capitală au asistat azi-noapte aproximativ 500 de credincioși. Toți au făcut-o respectând regulile de distanțare fizică, dar și purtarea măștilor de protecție.

ADVERTISEMENT

La miezul nopţii, creştin-ortodocşii au fost martorii miracolului Învierii. Dacă anul trecut, cu toţii au primit lumina în uşa casei, acum preoţii au fost cei care au împărţit lumina.

Ce s-a întâmplat la slujba de Înviere ținută la Patriarhie!

„E o mare bucurie sufletească și mulțumim bunului Dumnezeu că anul acesta de Sărbătoarea Învierii sunt aici”, a spus o femeie care a ținut neapărat să meargă la Patriarhie.

ADVERTISEMENT

„Anul trecut stăteam închiși în case, o mare tristețe că nu am putut să participăm la slujbe cu toate că lumina a venit acasă. Anul acesta parcă a fost răsplata”, a adăugat o altă credincioasă.

De remarcat că după doi ani de pandemie, patriarhul Daniel a transmis că trebuie să fim mai buni şi să-i ajutăm cum putem, chiar şi cu o vorbă bună, pe cei aflaţi în suferinţă.

ADVERTISEMENT

„Astăzi există în lume foarte multă suferință, foarte multă întristare, mai ales din cauza pandemiei. Învierea Mântuitorului este pentru noi vindecare de întristare. Învierea este darul exclusiv al iubirii lui Dumnezeu pentru toți oamenii”, a spus Patriarhul Daniel.

Oamenii au venit cu câteva ore înainte de începutul slujbei.  Au vrut să fie siguri că prind un loc, mai ales că doar 500 de persoane au putut asista la slujba oficiată de Patriarhul Daniel.

ADVERTISEMENT

„Am văzut ca indicele de infectare a scăzut, am văzut ca a crescut gradul de vaccinare, sunt semne bune și nădăjduim ca bunul Dumnezeu să ne ajute la nivel național sa înțelegem că uniți, respectând toate aceste reguli de distanțare socială, vom fi în curând eliberați și din această robie a pandemiei”, a zis și preotul Gabriel Cazacu

ADVERTISEMENT