Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Ce s-a întâmplat la ultimul antrenament al României la EURO 2024! Toate detaliile din culisele “tricolorilor” înainte de meciul cu Belgia: „N-am mai văzut asta niciodată la națională”

La ultimul antrenament al României înainte de meciul cu Belgia de la EURO 2024 s-au dezvăluit cele mai importante detalii din culisele "tricolorilor".
21.06.2024 | 23:40
Ce sa intamplat la ultimul antrenament al Romaniei la EURO 2024 Toate detaliile din culisele tricolorilor inainte de meciul cu Belgia Nam mai vazut asta niciodata la nationala
Cristi Coste și Remus Răureanu la ultimul antrenament al României înainte de meciul cu Belgia. Sursa Foto: FANATIK
ADVERTISEMENT

Cristi Coste și Remus Răureanu au fost prezenți la ultimul antrenament al României de la Koln. Înainte de meciul cu Belgia, jurnaliștii FANATIK au oferit cele mai importante detalii din culisele echipei naționale.

Ce s-a întâmplat la ultimul antrenament al României la EURO 2024!

În cadrul show-ului FANATIK LA EURO, Cristi Coste și Remus Răureanu, aflați la ultimul antrenament al României de la Koln, au oferit detalii importante din spatele a tot ceea ce se întâmplă la echipa națională.

ADVERTISEMENT

Cei doi jurnaliști aflați în Germania alături de “tricolori” au dezvăluit lucruri importante din spatele cortinei și au discutat despre situația actuală a României din grupe, după meciul Slovacia – Ucraina 1-2.

“Atmosfera este de un optimist în regulă, nu foarte exagerat. Sunt deja multe voci care calculează după Slovacia – Ucraina că ușor-ușor ne ducem spre locul 4 dacă pierdem ambele meciuri cu Belgia și Slovacia. Important este să ne calificăm, nu mai contează cum. Eu sunt optimist că ne vom califica încă de mâine seară. 

ADVERTISEMENT

Este cea mai lungă perioadă de pauză a unei echipe de la EURO 2024. 124 de ore de la primul meci, până la următorul. Recuperarea și refacerea s-a făcut la 100%. Legat de primul 11, așa cum am anunțat și noi în podcastul FANATIK LA EURO, Edi Iordănescu nu va face nicio schimbare față de primul meci, asta este decizia de până acum.

Coman titular, iar Mihăilă va fi rezervă, chiar dacă este refăcut 100%. O să vedem dacă se va schimba primul 11 după antrenamentul oficial de astăzi. Un egal cu Belgia înseamnă calificare”, a spus Cristi Coste.

ADVERTISEMENT

Toate detaliile din culisele “tricolorilor” înainte de meciul cu Belgia

Remus Răureanu a discutat și despre alegerea primului 11 pe care Edi Iordănescu îl va face cu Belgia. Având în vedere că s-a schimbat contextul după victoria Ucrainei, selecționerul României nu va schimba primul 11, așa cum se dorea inițial.

“Vestea bună este ne-ar putea califica un egal convenit cu Slovacia în ultima etapă. Edi Iordănescu a vorbit la conferință despre modificări, dar nu vor fi multe, chiar dacă vor exista unele.

ADVERTISEMENT

Ceea ce este foarte interesant, pentru că eu mă gândeam, înainte de startul acestei grupe, că ar putea să fie strategie ca România să folosească cea mai bună echipă cu Ucraina și să odihnească câțiva titulari cu Belgia, pentru meciul decisiv cu Slovacia. Dar, probabil că Edi nu își mai permite acum să facă asta. 

Indiferent de starea fizică a a jucătorilor, e complicat să mergi la Stanciu, la Răzvan Marin și să le spui că nu vor juca cu Belgia și că vor intra cu Slovacia, că acela contează. Nu prea mai ai cum.

Toată lumea este entuziasmată după victoria asta și toți vorbesc despre semifinale și așa mai departe. Sunt și exagerări. După o victorie, de unde ne credeam cei mai slabi de la EURO, am început să ne credem semifinaliști”, a spus Remus Răureanu în cadrul show-ului FANATIK LA EURO.

“Ianis Hagi nu ar putea să fie titular”

“E interesant. Am tot vorbit de-a lungul timpului că românii nu sunt capabili să joace la 3 zile, iar acum vor fi obligați jucătorii să se descurce la 3 zile. Interesant este și ceea ce a zis Florinel Coman. Faptul că acceptă să fie un al doilea fundaș stânga, pentru că a venit aici să ajute echipa, nu să demonstreze cine este el. 

Nu prea văd unde ar putea Ianis Hagi să fie titular. Ar putea să îl înlocuiască doar pe Man. În al rol nu ar putea să fie Hagi. Man a fost foarte bun în primul meci. Nu văd de ce să îl scoți. E imposibil să îl scoți”, a mai spus jurnalistul FANATIK Remus Răureanu.

A controlat Edi Iordănescu entuziasmul băieților după victoria cu Ucraina?

În cadrul discuției, Cristi Coste a mărturisit cum a controlat Edi Iordănescu entuziasmul “tricolorilor” după victoria istorică cu Ucraina, scor 3-0. Jurnalistul a explicat faptul că selecționerului i-a fost ușor să facă asta, deoarece jucătorii erau deja montați pentru duelul cu Belgia.

“Cred că încă de a doua zi după meciul cu Ucraina, prin discuțiile pe care le-a avut cu jucătorii, în primul rând cu titularii care au făcut refacerea la hotel, nu la stadion, cum au făcut-o cei care nu au jucat sau care au intrat pe parcurs. 

A discutat cu ei încă de atunci, iar discuția a fost foarte simplă. Urmează Belgia și toți erau conștienți de asta. Toți au fost surprinși că jucătorii deja se gândeau la meciul cu Belgia. Întrebau când vor face analiza.

De marți dimineață au început să analizeze meciului Belgia – Slovacia. Eu zic că i-a fost mai simplu lui Edi Iordănescu decât se aștepta să îi capaciteze pe băieți. Le-a pus niște imagini cu suporterii echipei naționale din timpul meciului cu Ucraina. Suporteri care plângeau”, a mărturisit Cristi Coste.

“N-am mai văzut asta niciodată la națională”

În final Remus Răureanu a oferit un detaliu important despre “tricolori”, care arată puterea mentală pe care aceștia o au la acest EURO: “E un rezultat prost pentru noi. Este evident că lumea a fost conectată și a calculat și un scenariu mai bun de atât.

Drăgușin spunea că înainte să ajungă la conferință a urmărit acel joc, alături și de ceilalți. Edi a ținut să spună că rămâne cu analizarea echipelor din acel joc și că rezultatul este ceva ce nu poate fi controlat. 

Nu erau deloc dezamăgiți că Ucraina a câștigat, absolut deloc. Atât de multă încredere nu am mai întâlnit în istoria recentă a echipei naționale. Sunt surprins și eu”.

Toate detaliile din culisele tricolorilor înainte de România - Belgia

ADVERTISEMENT
7,10 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „2 solist” în meciul Belgia - România