Simona Halep

Ce s-a întâmplat ultima dată când Simona Halep s-a retras din Fed Cup pentru a se acomoda pe zgură. Critici de la Ilie Năstase şi dezamăgiri la Madrid şi Roland Garros

16.04.2021 | 15:13
Ce sa intamplat ultima data cand Simona Halep sa retras din Fed Cup pentru a se acomoda pe zgura Critici de la Ilie Nastase si dezamagiri la Madrid si Roland Garros
ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a retras din echipa României pentru partida cu Italia din barajul pentru menținerea în Grupa Mondială în Billie Jean King Cup, noua denumire a Fed Cup. Primele partide au loc vineri, iar Irina Bara și Mihaela Buzărnescu sunt jucătoarele alese să evolueze la simplu.

Sezonul Simonei Halep a fost serios afectat de problemele medicale, iar o accidentare la umăr a împiedicat-o pe româncă să participe la Miami. Deși este refăcută, jucătoarea de pe locul 3 mondial a ales să nu meargă la Cluj-Napoca, pentru barajul România – Italia. A considerat că nu a avut timp suficient să intre în formă. În plus, nu voia să joace pe hard chiar înainte de startul sezonului de zgură.

ADVERTISEMENT

“Mi-ar plăcea să le susțin pe fete din tribune, dar nu știu dacă voi ajunge. Mi-ar fi plăcut să joc… Vreau să mă antrenez pe zgură cât se poate de mult pentru că urmează un sezon greu. Faptul că e pe hard acolo (n.r. – suprafața de la Cluj-Napoca) m-a împiedicat un pic, dar sper să joace bine fetele și să câștige meciul. Sunt în stare să facă acest lucru”, declara Simona Halep miercuri

Simona Halep, criticată de Ilie Năstase după ce alegea să nu joace pentru România în Canada, la Fed Cup

Nu este prima dată când Simona Halep ia o decizie de acest gen. S-a întâmplat și în 2015, când România juca pentru promovarea în Grupa Mondială, în Canada. La vremea respectivă, românca venea după un parcurs senzațional în SUA. Câștigase Indian Wells și ajunsese până în semifinale la Miami, învinsă de Serena Williams.

ADVERTISEMENT

“Este foarte greu să merg să joc în Canada, sunt obosită, am obligaţii la Stuttgart, dacă era în Europa mă duceam cu mare drag. Eu zic că avem prima şansă, Irina (n.r. – Irina Begu) este în formă bună şi la dublu avem echipă bună. Îmi pare rău că nu voi fi cu ele, dar voi fi cu sufletul acolo”, explica Simona Halep la vremea respectivă.

La vremea respectivă, Simona Halep a fost extrem de criticată. Ceea ce nu s-a întâmplat şi în acest an. În primul rând pentru că a decis să sară şi peste turneul de la Stuttgart. Ceea ce demonstrează că este cu adevărat îngrijorată de lipsa de formă pentru a juca tenis competitiv. În 2015, în schimb, decidea să meargă la Stuttgart. Iar asta îi atrăgea multe critici, inclusiv de la Ilie Năstase.

ADVERTISEMENT

Ilie Năstase, în 2015: “Eu m-aş fi dus să evoluez în Cupa Davis, pentru ţara mea. Simona merge la Stuttgart”

“N-aş vrea să comentez mai multe, dar nu e normal. Întrebaţi-o pe Halep de ce nu vrea să joace pentru România. Nu vreau să spun mai multe, dar să ne lămurească de ce se duce la Stuttgart şi nu joacă la Fed Cup. Eu m-aş fi dus să evoluez în Cupa Davis, pentru ţara mea, ea merge la Stuttgart”, declara Ilie Năstase, în ziarul Ring.

România a produs o adevărată minune la Montreal și a învins Canada, chiar și fără Simona Halep. Cu Alexandra Dulgheru în rolul eroinei. “Piti” a obținut două victorii, iar Andreea Mitu a adus și ea un punct. Eugenie Bouchard, care la vremea respectivă avea o cotă foarte bună, a pierdut ambele meciuri jucate.

ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a menajat pentru sezonul de zgură, dar rezultatele ei au fost mult sub așteptări. Demoralizată și de numeroasele critici, Simo a făcut una dintre cele mai slabe primăveri din carieră. Nu a luat niciun trofeu pe suprafața favorită în acel an. Iar la competițiile cele mai importante, Madrid și Roland Garros, a suferit eliminări șoc.

România a câştigat în Canada, dar Simona Halep s-a chinuit pe zgură. Eliminări rapide la Mutua Madrid şi Roland Garros

La Stuttgart, Simona Halep a ajuns până în semifinale. După victorii cu Garbine Muguruza şi Sara Errani. Dar pierde apoi la Caroline Wozniacki. La Madrid, Simona mergea din postura de finalistă a ultimei ediţii. Dar pierdea în turul 1, învinsă de Alize Cornet. A urmat o semifinală la Roma, cu victorii la Alison Riske, Venus Williams şi Alexandra Dulgheru. Şi eliminată de Carla Suarez Navarro.

Şi, în fine, şocul de la Roland Garros. Simona, care jucase finala din 2014 cu Sharapova, a fost eliminată în turul 2, de Mirjana Lucic-Baroni. O jucătoare care abia revenise în activitate, după mulţi ani de inactivitate. În turul 1, Simona trecuse de Evgenia Rodina.

ADVERTISEMENT