Life

Ce s-a mai întâmplat cu preotul din Iași care a avut o aventură cu o tânără de 26 de ani. Unde a fugit de ochii lumii

Noi detalii despre preotul din Iași care a avut o aventură cu o tânără de 26 de ani. Unde a plecat în urma scandalului pe care l-a iscat.
15.12.2022 | 00:38
Ce sa mai intamplat cu preotul din Iasi care a avut o aventura cu o tanara de 26 de ani Unde a fugit de ochii lumii
În ce țară se află preotul. Sursa foto: România TV
ADVERTISEMENT

Apar noi informații despre preotul din Iași, Bogdan Orzetic, care în această vară a iscat un întreg scandal după ce s-a aflat de aventura pe care o trăia cu o enoriașă pe nume Alexandrina, în vârstă de 26 de ani și căsătorită.

Preotul din Iași care a avut o aventură cu o enoriașă căsătorită ar fi la muncă în Germania

Localnicii din satul Scolbățeni spun că au rămas fără preot la biserică, deoarece Bogdan Orzetic a plecat peste hotare, la muncă în Germania. Acum, Mitropolia Moldovei și a Bucovinei caută un al duhovnic pentru parohie.

ADVERTISEMENT

Totodată, s-a mai aflat că Bogdan Orzetic a demisionat din funcția de preot, chiar dacă nu a fost caterisit, deoarece cazul se află încă în analiză.

”În prezent, preotul Bogdan Orzetic nu mai deţine funcţia administrativă de paroh la Parohia Scobâlţeni. Nu s-a ajuns în punctul în care să fie caterisit.

ADVERTISEMENT

Nu există această decizie în momentul de faţă, întrucât cazul este încă în analiza consistoriului eparhial.

Până la finalizarea analizei situaţiei sale canonice, preotul Bogdan Orzetic e în continuare oprit de la slujirea preoţească”, a transmis Lucian Apopei, director de comunicare al Arhiepiscopiei Iașilor, relatează bzi.ro 

ADVERTISEMENT

Cum s-a aflat de aventura preotului și a enoriașei lui. Soțul a fost arestat, între timp

Cazul preotului și al tinerei din Iași a uimit o țară întreagă în luna iulie. Totul a ieșit la iveală după ce soția care și-a înșelat soțul a mărturisit fapta sa cumnatei. Aceasta a dat-o de gol apoi partenerului.

Soțul Alexandrinei, Gheorghe Scrijan-Nicăi, când a aflat că a fost înșelat, l-a căutat pe preot și l-a șantajat, cerându-i 10.000 de euro pentru a nu divulga totul și, totodată, și-a agresat fizic partenera, trei zile la rând.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Scrijan-Nicăi se afla la muncă peste hotare când Alexandrina îi era infidelă. Aceasta, după ce a fost bătută a cerut ordin de protecție de la poliție. Oamenii legii l-au arestat apoi pe bărbatul violent. 

Cum a început povestea de iubire dintre preot și enoriașa lui

Relația tinerei cu preotul ar fi început la spovedanie. Acolo, Alexandrina a prins drag de duhovnicul ei și i-ar fi dat curs avansurilor.

”Am început să vorbesc cu el la spovedanie… Atunci m-a întrebat cum sunt cu soţul meu, dacă avem relaţii, ce facem, cum facem…

Nu ştiu de ce, dar i-am spus… Îmi plăcea să vorbesc cu el, să-i povestesc, vedeam că-i place”, a povestit Alexandrina.

”S-au iubit pe unde au putut, inclusiv în hoteluri”, ar fi relatat cumnata, poliției.

ADVERTISEMENT