News

Ce s-a mai întâmplat în cazul soțului senatoarei Diana Șoșoacă, acuzat că a bătut un polițist. Bărbatul susține că filmarea a fost contrafăcută

Procesul în care soțul senatoarei Diana Șoșoacă este judecat pentru ultraj începe vineri, la Judecătoria sectorului 1. Bărbatul e acuzat că a agresat un polițist.
19.09.2022 | 15:35
Ce sa mai intamplat in cazul sotului senatoarei Diana Sosoaca acuzat ca a batut un politist Barbatul sustine ca filmarea a fost contrafacuta
Diana Șoșoacă a filmat și ea incidentul iar înregistrarea a juns la dosar / Colaj foto: Fanatik / Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Dumitru Silvestru, soțul senatoarei Diana Șoșoacă riscă o pedeapsă cu închisoarea, în cazul în care va fi găsit vinovat de ultraj împotriva unui agent de poliție aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu. Bărbatul a fost trimis în judecată în cursul lunii februarie, după ce procurorii au finalizat rechizitoriul rapid, în doar 2 luni.

Soțul Dianei Șoșoacă, acuzat că i-a pus o mână-n gât polițistului

Soțul senatoarei este acuzat că ”l-a tras de uniforma de poliție și i-a pus o mână în gât, izbindu-l de perete pe agentul de poliție B. G. Teodor”, de la secția 4 de poliție din București, cauzându-i acestuia suferințe fizice”.

ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc pe data de 12 decembrie 2021, cu ocazia interviului pe care Diana Șoșoacă urma să-l acorde unei reporterițe a postului italian de televiziune Rai Uno. La puțin timp după debutul interviului, Șoșoacă s-a arătat deranjată de întrebări și a solicitat echipei de televiziune să oprească înregistrarea și să șteargă discuția.

În urma refuzului, a urmat un scandal în urma căreia Diana Șoșoacă a solicitat ajutorul forțelor de ordine. Venirea poliției nu a făcut decât să amplifice și mai mult conflictul, care a devenit unul fizic.

ADVERTISEMENT

Dumitru Silvestru Șoșoacă nu recunoaște conținutul unei înregistrări video

În ultimele luni, soțul Dianei Șoșoacă a încercat să convingă instanța să elimine de la dosar o serie de probe și înregistrări video, pe motiv că acestea ar fi fost realizate în mod nelegal. Mai exact, a arătat Silvestru, filmările au fost realizate de persoane care nu fac parte din dosar, în sediul cabinetului de avocat al soției sale, fără ca aceasta să-și de acordul.

”Solicită să se constate nulitatea înregistrării video depuse la dosar de martora … întrucât această probă ar fi contrafăcută. Apreciază că rapiditatea cu care s-a finalizat acest dosar este un alt element care conturează încălcarea dreptului la apărare întrucât nu a avut posibilitatea de a solicita expertizarea criminalistică a înregistrărilor audio transmise de Rai Uno Italia, pentru a se lămuri dacă acestea au fost sau nu editate”, se arată în cererea formulată de avocații lui Dumitru Silvestru Șoșoacă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, bărbatul a acuzat autoritățile că nu au administrat nicio probă în favoarea sa, ceea ce constituie ”o încălcare a dreptului la apărare”.

Filmarea realizată de echipa Rai Uno, eliminată din dosar

La dosar au fost depuse trei înregistrări: una depusă de Diana Șoșoacă, filmată cu telefonul, a doua de martora care a intermediat interviul, iar cea de-a treia transmisă de jurnalista italiană Lucia Goracci de la Rai Uno. Aceasta din urmă nu a mai fost luată în calcul în ceea ce privește obiectul cauzei.

ADVERTISEMENT

Judecătorul de cameră preliminară a respins contestația soțului Dianei Șoșoacă, arătând că ”înregistrările făcute de părți pot constitui mijloace de probă fără să fi fost autorizată efectuarea lor” (conform unei decizii CCR din anul 2020).

Singurele înregistrări video ce au fost folosite în construcția acuzației au fost cele realizate de numitele M. D. și Ș. Diana, persoane ce au fost de față și au participat la desfășurarea evenimentelor. De asemenea, nici numita M. D. și nici numita Ș. Diana nu au fost asistate de reprezentanți ai autorităților publice. Astfel, înregistrările au fost efectuate de persoane care au participat la evenimentele înregistrate și privesc, inclusiv propriile comunicări.

Soțul Dianei Șoșoacă, judecat în stare de libertate

”Nici împrejurarea că numita M. D. ar fi efectuat înregistrările video în timp ce săvârșea infracțiunea de violare de domiciliu nu este un aspect care să conducă la concluzia că înregistrarea efectuată de aceasta ar fi nelegală, întrucât, pe de o parte, judecătorul nu este învestit să analizeze dacă numita M. D. ar fi săvârșit infracțiunea de violarea de domiciliu, iar pe de altă parte, așa cum s-a arătat, înregistrarea a vizat inclusiv comunicările și conduita persoanei care a realizat înregistrarea, nefiind vorba de o înregistrare efectuată în mod clandestin care să surprindă aspecte ce țin de dreptul la viața privată a inculpatului sau a persoanei care folosește imobilul”, a motivat judecătorul de cameră preliminară de la Judecătoria sectorului 1.

Dumitru Silvestru Șoșoacă, soțul Dianei Șoșoacă, a fost trimis în judecată în stare de libertate, după ce instanța a decis să-l scoată pe bărbat de sub control judiciar.

ADVERTISEMENT