News

Ce s-ar putea întâmpla la frizerii și la saloanele de înfrumusețare după 15 mai. Măsurile de care trebuie să țină cont saloanele

09.05.2020 | 15:23
Ce sar putea intampla la frizerii si la saloanele de infrumusetare dupa 15 mai Masurile de care trebuie sa tina cont saloanele
ADVERTISEMENT

Încetarea stării de urgență care va avea loc pe data de 15 mai va aduce cu sine relaxarea măsurilor impuse de autorități și totodată redeschiderea saloanelor de înfrumusețare și frizeriilor, dar nu oricum, ci sunt impuse anumite reguli stricte de care trebuie să țină cont atât angajatul, cât și clientul.

Ce măsuri ar putea lua frizeriile și saloanele de înfrumusețare după 15 mai

Autoritățile au emis câteva recomandări și măsuri care s-ar putea lua după încetarea stării de urgență. În privința frizeriile și saloanelor de înfrumusețare angajatorii trebuie să informeze clienții că accesul se face numai după verificarea temperaturii care se va efectua la momentul sosirii la programare.

ADVERTISEMENT

Așadar, în privința acestor unități desfășurarea activităților de îngrijire personală se va face numai în baza unei programări prealabile, păstrându-se distanța minimă de cel puțin 2 metri între două persoane.

Recomandări și măsuri privind activitatea în frizerii și saloane de înfrumusețare

De asemenea, angajatul mai este obligat să poartă mască de protecție care va fi schimbată după 4 ore, dar și mănuși care vor fi aruncate la coșul de gunoi după fiecare client.

ADVERTISEMENT

La rândul său persoana care se prezintă la salonul de înfrumusețare este obligată să păstreze distanța minimă socială.

1. Prin activitatea de îngrijire personală se înțelege activitatea desfășurată în spații special destinate pentru frizerie, coafură, manichiură, pedichiură și cosmetică.  

ADVERTISEMENT

2. Accesul la aceste servicii se realizează cu programare prealabilă, astfel încât să nu existe persoane în așteptare în interiorul incintei, asigurându-se o suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare client și o distanță minimă de 2 m, între oricare 2 persoane apropiate;

3. La efectuarea programării, clientul va fi informat asupra faptului ca accesul în interiorul incintei se va realiza doar după verificarea temperaturii, care nu trebuie să depășească 37 grade, sub rezerva absenței simptomelor virozelor respiratorii și cu dezinfecția mâinilor.

ADVERTISEMENT

Operatorul economic are obligația de a pune la dispoziție materialele și substanțele necesare. 

4. Personalul angajat are obligația de a purta în permanență mânuși și mască, iar după fiecare client se va proceda la dezinfectarea instrumentarului și suprafețelor de lucru. 

5. Măștile de protecție utilizate de personal vor fi schimbate la un interval de cel mult 4 ore, iar mânușile vor fi dezinfectate după fiecare client. 

6. Incinta va fi aerisită la un interval de cel mult 2 ore.

 

 

 

ADVERTISEMENT