Fotbal intern

Gino l-a DETRONAT pe Dragomir! Premierul Ponta RECUNOAŞTE: “Sincer, mi-am dorit o SCHIMBARE!”

UPDATE Ora 20:30 / Victor Ponta dezminte că ar fi fost implicat în vreun fel în votul cluburilor care l-au debarcat pe Dragomir în favoarea bunului său prieten, Gino Iorgulescu, dar recunoaşte...
14.11.2013 | 20:30
Gino la DETRONAT pe Dragomir Premierul Ponta RECUNOASTE Sincer miam dorit o SCHIMBARE

UPDATE Ora 20:30 / Victor Ponta dezminte că ar fi fost implicat în vreun fel în votul cluburilor care l-au debarcat pe Dragomir în favoarea bunului său prieten, Gino Iorgulescu, dar recunoaşte că şi-a dorit o schimbare!

“Nu este adevărat că m-am implicat. Nu vreau să fie Dragomir supărat pe mine, dar era timpul unei schimbări, sincer. Am văzut că a zis că m-am implicat. Nu m-am implicat, dar nici nu mi-am ascuns dorinţa de schimbare. Cred că trebuie să se schimbe. Oamenii care stau prea mult în funcţii nu mai dau randament”, a spus Ponta la România TV.

“România are şansa a doua cu Grecia, dar se poate califica”

“Eu cred că România are şansa a doua, dar că se poate califica. Am admirat întotdeauna la greci încăpăţînarea şi încrederea pe care o au în ei şi mi-aş dori şi eu să o avem în toate, nu doar în fotbal. Aşa încât, dacă mâine seară şi, după aceea, marţi, românii vor fi mai curajoşi, eu cred că sigur ne calificăm.

–––––––

UPDATE 13:07 / Gino Iorgulescu este noul preşedinte al LPF, anunţă DigiSport! L-a învins pe Dragomir cu scorul de 11-7! Dumitru Dragomir părăseşte Liga Profesionistă după 17 ani în care a fost preşedinte şi alţi patru în care a ocupat postul de vicepreşedinte. La ieşirea din sală, Mitică le-a spus apropiaţilor, pe un ton nervos, că se gîndeşte la modul cel mai serios să candideze la şefia FRF. “Mă gîndesc pe cine voi susţine la FRF, dar poate cine ştie…”, a spus Dragomir în cadrul unei conferinţe de presă, lăsînd senzaţia că postul de preşedinte al Federaţiei îi face din ce în ce mai mult cu ochiul. 

UPDATE 12:15 / Reacţia zilei vine de la Craiova, acolo unde sînt cei mai aprigi duşmani şi înverşunaţi ai lui Dragomir: “Dacă îmi spunea cineva, pînă ieri, că e rău să pice Mitică, nu credeam…”, e reacţia apropiaţilor lui Adrian Mititelu! De ce? Pentru că aseară şefii PSD, aliaţii primarului Olguţa Vasilescu, s-au întîlnit cu Gino Iorgulescu şi reprezentanţii a 9 cluburi!

UPDATE 12:01 / Reprezentanţii cluburilor din Liga I au intrat în sală, iar şedinţa Adunării Generale a LPF a început.

UPDATE 11:50 / Ioan Neculaie, patronul clubului FC Braşov, nu a avut încredere să trimită un reprezentant al clubului şi a venit personal pentru a vota. “Cu cine votez? Cu soacră-ta!”, a fost răspunsul lui Neculaie după ce a fost întrebat de un ziarist cu cine va vota astăzi.

UPDATE 11:46 / Zoltan Iasko, reprezentantul Viitorului Constanţa, a fost adus la sediul LPF cu maşina de Vicenţiu Iorgulescu, fratele lui Gino.

UPDATE 11:36 / Gheorghe Ştefan, preşedintele de onoare al Ceahlăului, a declarat înainte de intrarea în sediul LPF că Gino Iorgulescu va fi noul preşedinte al Ligii. “Gino are 12 voturi pînă acum, vrem neapărat o schimbare. M-a deranjat că pe parcursul domniei lui Dragomir nu a fost transparenţă, că Liga nu are un statut. Eu nu l-am văzut pînă acum“, a spus Ştefan.

UPDATE 11:28 / La LPF a ajuns şi Eugen Pîrvulescu, reprezentantul Pandurilor, club care trece prin zile agitate după reţinerile pentru 24 de ore ale preşedintelui Marin Condescu şi a vicelui Viorel Temelescu. Practic, în acest moment au ajuns TOATE cluburile de Liga 1!

UPDATE 11:26 / Valeriu Argăseală, reprezentantul Stelei, a ajuns la sediul LPF. “Votez cu cine o să cîştige”, a spus oficialul clubului din Ghencea.

UPDATE 11:23 / Gino Iorgulescu a ajuns la sediul Ligii Profesioniste de fotbal. “Sper ca alegerile să se desfăsoare legal şi civilizat”, a spus oponentul lui Dragomir.

UPDATE 11:17 / Bogdan, fiul preşedintelui LPF, a sosit la sediul Ligii pentru a-şi susţine tatăl în lupta cu Gino Iorgulescu.

UPDATE 10:40 / Dumitru Dragomir a ieşit la balconul Ligii Profesioniste de Fotbal şi a dialogat cu ziariştii. Mitică era cu zîmbetul pe buze, părea optimist, însă nu a dorit să le dezvăluie reprezentanţilor mass media cîte voturi are garantate. “Treaba mea!”, a fost răspunsul şefului LPF. De asemenea, Dragomir a mai spus că nu i-a cerut ajutorul lui Adrian Năstase atunci cînd a mai concurat cu Gino Iorgulescu pentru postul de preşedinte al Ligii.

UPDATE 10:18 / “La 11 plec spre sediu pentru că la 12 sînt alagerile. Ne-am întîlnit aseară ca să gîndim o strategie pentru fotbalul românesc. Vrem să facem o Cupă a Ligii să mai obţinem nişte bani din drepturile TV şi o echipă naţională U-23 care să fie pepiniera echipei de seniori. De asemenea, cînd se negociază drepturile TV să fim prezenţi la adunare toţi preşedinţii, nu ca pînă acum. Trebuiau să mai vină şi alţi reprezentanţi de cluburi aseară, dar nu au putut să ajungă. Ne dorim un coordonator de arbitru străin, aşa cum este Colinna în Ucraina”, a spus Gheorghe Ştefan la Dolce Sport.

UPDATE 10:08 / Dumitru Dragomir a ajuns la sediul LPF în jurul orei 09:00. “Normal că am emoţii!”, s-a limitat preşedintele Ligii să declare la intrarea în sediu. Şedinţa Adunării Generale a LPF va începe la ora 12:00

–––––

UPDATE 23:43 / Înainte de lupta cu Dumitru Dragomir pentru postul de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu s-a întîlnit cu reprezentanţii a nouă cluburi din Liga I la hotelul Residence din Capitală. Pe lîngă oficialii grupărilor din primul eşalon, la discuţii au mai luat parte, conform cancan.ro, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, şi premierul Victor Ponta. Steaua, CFR Cluj, Ceahlăul, Oţelul, Petrolul, FC Vaslui, Astra, FC Botoşani şi Viitorul au fost cluburile care au avut reprezentanţi în sală la întîlnirea organizată de Gino Iorgulescu.

–––––

Pe ultima sută de metri, Dumitru Dragomir a pierdut un aliat de nădejde în lupta sa cu Gino Iorgulescu pentru preşedinţia Ligii Profesioniste de Fotbal. Steaua a decis să voteze la alegeri cu fostul preşedinte al lui FC Naţional, iar “vinovat” de acest lucru este Cosmin Olăroiu, bun prieten cu Gigi Becali.

“Olăroiu a intervenit pe lîngă Gigi Becali ca Steaua să-i dea votul lui Gino. Şi nu doar el. Lui Becali i s-au promis multe lucruri dacă nu votează cu mine. Şi nu promisiuni legate de Steaua…”, a dezvăluit Dragomir la Sport.ro. Trădarea lui Gigi surprinde oarecum, asta dacă ţinem cont că şeful Ligii l-a susţinut permanent pe patronul Stelei odată ce acesta a fost condamnat la închisoare, Mitică chiar oferindu-i latifundiarului din Pipera un post de grădinar la sediul LPF.

Totuşi, conform surselor FANATIK, Gigi a schimbat macazul şi a trecut de partea lui Gino doar după ce Olăroiu i-a promis patronului Stelei o super afacere, care implică milioane de euro.

Dator patru milioane de euro la Olăroiu

Latifundiarul din Pipera s-a împrumutat de mai multe ori de bani la “Oli”, iar suma totală datorată a ajuns la patru milioane de euro. Cum şeful Stelei a tot amînat să-i înapoieze banii, Olăroiu i-a reproşat lui Gigi, în repetate rînduri, că nu este om de cuvînt. Becali a încercat să-i explice tehnicianului că nu dispune de bani lichizi şi că ar fi dispus să-i cedeze nişte terenuri în schimb. Olăroiu a refuzat categoric propunerea lui Gigi şi i-a transmis că vrea de urgenţă banii. Episodul s-a consumat în urmă cu trei ani, însă antrenorul lui Al Ahli nu a văzut nici pînă acum vreun euro. Alegerile LPF au picat ca o mănuşă pentru “Oli”, care i-a transmis lui Gigi că dacă Steaua va vota cu Gino Iorgulescu, bunul său prieten, îl va mai păsui cu datoria. Patronului din Ghencea i-a surîs ideea şi a convenit cu Olăroiu să încerce să mai aducă şi alte voturi în favoarea lui Iorgulescu.

Îl transferă pe Tănase la Al Ahli

Promisiunile lui Olăroiu pentru Gigi Becali nu s-au oprit, însă, aici. Tehnicianul i-a mai promis lui Becali că va transfera la Al Ahli un jucător de la Steaua, după modelul Mirel Rădoi.  Informaţia a fost prezentată în exclusivitate, în urmă cu o săptămînă, de FANATIK, negocierea vizîndu-l pe Cristi Tănase! (VEZI DETALII).

Rădoi a plecat din Ghencea în 2009, la Al Hilal, unde antrenor era chiar Cosmin Olăroiu. Suma a fost una fabuloasă, de şase milioane de euro. Sumă pe care tehnicianul i-a promis-o lui Gigi că o va obţine şi acum, jucătorul vizat fiind Cristian Tănase. “Dodel” termină contractul cu Steaua vara viitoare. Astfel, Gigi Becali a reuşit să împuşte doi iepuri deodată, odată ce a acceptat ca votul său să plece către Gino: a primit o păsuire din partea lui Olăroiu cu datoria de patru milioane de euro şi, în plus, conturile Stelei se vor umple odată cu transferul lui Tănase.

Tags: