Life

Ce să adaugi în cârnații de casă ca să fie cât mai fragezi. Ingredientul secret folosit de gospodine

Ce ingredient trebuie să adaugi în cârnații de casă. Doar așa vor fi cât mai fragezi, iar consistența lor va fi una pufoasă.
04.12.2024 | 10:02
Ce sa adaugi in carnatii de casa ca sa fie cat mai fragezi Ingredientul secret folosit de gospodine
Cum să faci cârnații de casă ca să-ți iasă fragezi. Sursa foto: Freepik/jcomp
ADVERTISEMENT

Cârnații de casă sunt apreciați de mulți români de sărbători, dar trebuie respectați anumiți pași dacă vrei să-ți iasă cât mai fragezi. Există un ingredient de care nu ar trebui să uiți atunci când îi prepari.

Cum să faci cârnații de casă ca să-ți iasă fragezi. Ingredientul care nu trebuie să-ți lipsească

Se apropie sărbătorile de iarnă, iar românii au început deja pregătirile pentru Crăciun. Multe persoane se preocupă mai ales de preparatele de la masa de sărbătoare.

ADVERTISEMENT

În această perioadă, mulți români au cumpărat sau urmează să cumpere carnea de porc pentru Crăciun, din care vor face mai multe feluri de mâncare tradiționale.

Alături de sarmale, friptura de porc, salata boeuf și cozonac, românii au la masă și cârnații. Multe persoane preferă să prepare cârnații și nu să-i achiziționeze de la magazin.

ADVERTISEMENT

Cârnații de casă se pot prepara după bunul plac, iar anumite ingrediente le pot oferi un gust inedit. În afară de carne de porc și de condimente, sunt anumite ingrediente pe care nu trebuie să le treci cu vederea atunci când faci cârnați.

Este recomandat să utilizezi ingrediente de calitate, dar contează foarte mult și combinația dintre cărnuri. Ai nevoie de un amestec de carne de porc mai grasă, cum ar fi piept sau spată, și carne mai slabă.

ADVERTISEMENT

Pentru a evita uscarea cârnaților atunci când sunt gătiți, este necesar să folosești grăsime. Doar așa vor ieși fragezi, pe placul tău.

Dacă vrei cârnați fragezi, dar și cu o consistență pufoasă, atunci trebuie să știi că apa minerală este ingredientul care nu ar trebui să-ți lipsească.

ADVERTISEMENT

Pentru a avea o compoziție pufoasă, trebuie să adaugi apa minerală treptat. În acest fel, compoziția se va omogeniza mai bine, iar cârnații vor ieșii suculenți și gustoși. Pentru fiecare kilogram de carne, este nevoie de 100 ml de apă minerală.

Ce condimente să adaugi în cârnați

Atunci când prepari cârnați, este bine să ții cont de mai multe sfaturi utilizate de multe gospodine. Unul dintre ele are legătură cu tocarea cărnii.

Astfel, atunci când toci carne, este indicat să folosești o masă de tocat care are sita medie sau mare, ținând cont de textura dorită. în cazul în care vrei să fie mai fină, carnea trebuie trecută de două ori prin mașină.

Adăugarea condimentelor reprezintă, în același timp, un pas foarte important pentru a obține cârnați gustoși, cu un gust intens.

Sarea, piperul, boia dulce sau iute, dar și usturoiul pisat sunt condimente pe care trebuie să le adaugi în compoziția pentru cârnați. Opțional, mai poți adăuga ienibahar sau cimbru.

ADVERTISEMENT