Cum să prepari cel mai delicios kebab de pui. Ingredientul care face întotdeauna diferența. Chiar și chefii cu experiență apelează la el.
Kebabul de pui este unul dintre cele mai populare preparate în rândul românilor. Originar din Orientul Mijlociu, de ani de zile, kebabul încântă papilele gustative a milioane de pofticioși.
Kebabul de pui poate fi comandat de la șaormerii, însă, la fel de bine poate fi făcut și acasă. Dacă vrei să obții un preparat delicios, mai bun decât cel de la șaormerii, atunci trebuie să urmezi rețeta lui Chef Janni Alexandridis.
Kebabul nu este deloc greu de preparat, însă, va trebui să acorzi importanță ingredientelor. Fiind vorba despre o explozie de arome, esențiale sunt condimentele și mixul inedit dintre ele.
Pentru a prepara kebab de pui după rețeta lui Chef Janni Alexandridis, ai nevoie de 500g de carne tocată, un ardei gras, o ceapă, doi căței de usturoi, o legătură de pătrunjel, sare și piper.
Lista ingredientelor continuă cu pastă de roșii, 50g de boia afumată, 50g de pesmet, un ardei iute și o jumătate de roșie. Nu trebuie să lipsească nici cele 250g de iaurt, zeama de la o jumătate de lămâie și un alt cățel de usturoi.
De departe, ingredientul care face diferența este chimionul. Chef Janni Alexandridis folosește mereu 15g de chimion, iar preparatul are un alt gust, mult mai bun decât cel din șaormerii.
Pentru început, legumele se taie cuburi, iar pătrunjelul se toacă cât mai mărunt. Se pune în blender alături de sare și o lingură de roșii și se amestecă până se obține o pastă.
Ulterior, amestecul se strecoară printr-o sită și se păstrează și zeama de la mixul de legume. Peste sosul final se mai poate pune un pic de boia pentru un plus de gust și încă o linguriță de pastă de roșii.
Mixul de legume se amestecă împreună cu carnea de pui tocată. Se adaugă sare, boia afumată, piper și coriandru măcinat. Totul se amestecă foarte bine până când ingredientele și aromele se întrepătrund.
Chef Janni Alexandridis mai are un as în mânecă. În cazul în care compoziția nu se leagă, poți folosi un pic de pesmet. După acest pas, poți trece la prepararea sosului de iaurt care nu este deloc complicată.
Peste iaurt va trebui să pui zeama de lămâie, cățelul de usturoi ras, sare, piper și să amesteci foarte bine. La final, va trebui să te ocupi de prepararea propriu zisă a kebabului.
Legumele se vor prăji într-o tigaie cu ulei încins, iar după ce ai terminat cu garnitura, poți trece la prăjirea kebabului de pui. Kebabul este gata când carnea își schimbă culoarea.