Life

Ce să adaugi în supa de pui ca să iasă ca la carte. Ingredientul care îi dă un gust aparte și trebuie presărat spre final

Ce e bine să adaugi în supa de pui pentru ca aceasta să iasă ca la carte. Un ingredient simplu trebuie adăugat spre final.
28.06.2024 | 21:08
Ce sa adaugi in supa de pui ca sa iasa ca la carte Ingredientul care ii da un gust aparte si trebuie presarat spre final
Ce să pui în supa de pui ca să iasă ca la carte. Sursa foto: Freepik/azerbaijan_stockers
ADVERTISEMENT

Află ce trebuie să adaugi în supa de pui pentru ca preparatul să iasă ca la carte. Un simplu ingredient îi oferă un gust foarte bun, dar trebuie să-l adaugi spre final.

Ce e bine să adaugi în supa de pui ca să iasă ca la carte. Ingredientul care trebuie pus spre final

Ciorbele și supele se numără printre felurile de mâncare cele mai consumate ale românilor. Sunt ușor de făcut, au beneficii pentru organism și ajută la hidratare.

ADVERTISEMENT

În plus, există mai multe tipuri de supe și ciorbe, astfel că opțiunile sunt numeroase pentru cei care își doresc să le gătească. Cu toate că modul de preparare e destul de simplu, e bine să ții cont de niște sfaturi utile în bucătărie.

Supa de pui este una dintre preferatele românilor. Atunci când o consumă, mulți își amintesc de gustul din copilărie al acestui preparat, gătit de mama sau de bunica.

ADVERTISEMENT

Dacă vrei ca supa de pui să redea aroma și savoarea din copilărie, atunci trebuie să respecți modul de preparare și să nu ignori trucurile bucătarilor.

Un secret important în prepararea supei de pui este momentul în care se pune sarea. Dacă vrei un rezultat conform așteptărilor, atunci ar trebui să adaugi acest ingredient în ultimele minute de gătire, potrivit click.ro.

ADVERTISEMENT

Legumele și carnea vor fi deja fierte bine, astfel că acesta este cel mai bun moment pentru a adăuga sarea. Deși nu te-ai gândi, este un aspect foarte important și va conta enorm la gustul preparatului tău.

Cum se fierbe, de fapt, carnea pentru supă

Un alt sfat important ține de fierberea cărnii pentru supă. Este important ca aceasta să conțină oase și piele deoarece. În timpul fierberii, acestea se descompun în colagen și gelatină și contribuie la întărirea articulațiilor.

ADVERTISEMENT

Dacă este posibil, e bine să alegi păsări de țară. Pentru supă trebuie să folosești carcasa de pui, spinările, aripile, ghearele sau gâtul. Acestea se pun la fiert în apă rece, la foc mic.

Spuma trebuie curățată des, altfel vei obține o supă cu gust amar. După ce fierbe carnea, se pot adăuga și legumele. Poți folosi țelină, păstârnac, morcovi, rădăcina de la pătrunjel, mărar sau cimbru.

Mai poți adăuga și alte condimente, precum chimen, turmeric sau ghimbir. Nu este recomandat să utilizezi adaosurile sau bazele pentru mâncăruri. Nici cuburile concentrare nu sunt recomandate, deoarece pot provoca probleme de sănătate.

ADVERTISEMENT