Ce să adaugi în pizza ca să-ți iasă ca-n Italia. Secretul la care bucătarii din Napoli apelează de sute de ani și niciodată nu dau greș.
Italienii sunt renumiți pentru gastronomia lor, în special, pentru pizza și pentru paste. Se spune că nimeni nu face pizza mai bună decât italienii.
Pizza napoletană nu mai are nevoie de nicio introducere. Este recunoscută în lumea întreagă datorită gustului său aparate. În Napoli, pizza se face doar cu cele mai rafinate ingrediente, alese cu mare grijă.
Cei care au mâncat pizza napoletană au numai cuvinte de laudă la adresa ei. Ba mai mult, spun că este dovada faptului că ”mai puțin înseamnă mai mult”, iar asta pentru că italienii nu pun preț pe cantitatea ingredientelor, ci pe calitatea lor.
De mai bine de trei secole, pizza din Napoli nu este doar un aliment popular, ci o filă de istorie a orașului. Cu o crustă rumenită, mozzarella cremoasă și busuioc, pizza din Napoli îi face pe pofticioși să spună ”Mamma mia!”
În Italia, pizza este pusă la loc de cinste. În ceea ce privește pizza din Napoli, aceasta a fost mereu apărată de Asociația Verace Pizza Napoletana. Asociația a promovat originalitatea acestui preparat și a militat pentru păstrarea identității lui.
Cei care vor să facă la ei acasă pizza ca în Napoli, trebuie să știe că este aproape imposibil. Și spunem asta pentru că nu există niciun secret care să redea gustul autentic al pizzei napoletane.
Italienii susțin că a face pizza nu este deloc greu, însă, pentru a avea gustul celei din Napoli, trebuie pur și simplu să folosești ingredientele potrivit. De fapt, secretul constă în calitatea ingredientelor, nu în vreo rețetă anume.
Pentru că Napoli este renumit pentru pizza, aici, există o școală unde poți învăța cum să o prepari. Numai anul trecut, peste 500 de studenți s-au înscris la cursurile școlii de făcut pizza napoletană.
La nivel mondial, există pizzerii napoletane certificate în aproape 58 de țari. Ba mai mult, arta de a face pizza napoletană este inclusă pe lista Patrimoniului Cultural UNESCO din 2017.