Gospodinele cu experiență au foarte multe trucuri și ponturi atunci când vine vorba de bucătărie. Acestea știu ce să bagi în apa în care fierbi ouăle ca să le cureți ușor și fără bătăi de cap. Ingredientul care costă în jur de 1 leu va face diferența încă de la prima încercare.
Ouăle se fierb foarte ușor și nu trebuie lăsate foarte mult timp pe aragaz. Este foarte important să se țină cont de câteva metode care le ajută pe femei să desprindă mult mai simplu coaja lor, cu un singur produs.
Acesta se pune direct în apa în care fierb și costă aproximativ 1 leu. Gospodinele desăvârșite obișnuiesc să apeleze la bicarbonat de sodiu, care se găsește în multe dintre bucătăriile din România datorită întrebuințărilor sale.
Bicarbonatul de sodiu ajută la slăbirea membranei din interiorul carcasei. Specialiștii mai arată că acest ingredientul are rolul de a modifica pH-ul albușului de ou, așadar face ca ouăle să fie mai alcaline în timpul fierberii.
Acest aspect care este de mare ajutor în cazul decojirii. Mai mult, produsul ușurează procesul de fierbere. Concret, coaja de la ouă se va curăța rapid, în numai câteva secunde, ceea ce înseamnă că vei câștiga timp prețios.
Experții culinari susțin că bicarbonatul de sodiu nu este singurul ingredient care se pune în oala în care fierb ouăle. Majoritatea gospodinelor adaugă un praf de sare înainte de a pune vasul cu ouă pe focul de la aragaz.
Sarea protejează ouăle de spargere, în timp ce albușul se va solidifica mai repede decât în apă nesărată. În plus, atunci când oul se sparge în timpul procesului de fierbere acest produs va ajuta la oprirea rapidă a crăpării cojii.
De asemenea, unele femei mai pun în vas o linguriță de oțet. Specialiștii sunt de părere că acesta întărește coaja ouălor, astfel încât că nu se vor mai crăpa la fiert. Trucul este la îndemâna tuturor gospodinelor.
În cazul în care vrei să răcești rapid ouăle fierte trebuie să ai la îndemână gheață. Baia de gheață este ideală pentru că face ca oule să se contracteze și coaja să se desprindă extrem de ușor, curățarea nefiind o corvoadă.