Life

Ce să bei dacă ai făcut insolație. Ceaiul care îți dă o stare de bine și te revigorează

Tu știi ce să bei dacă ai făcut insolație? Consumul de lichide este esențial într-o astfel de situație, iar acest ceai ți-ar putea fi de mare ajutor.
15.06.2024 | 17:31
Ce sa bei daca ai facut insolatie Ceaiul care iti da o stare de bine si te revigoreaza
Ce să bei dacă ai făcut insolație. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce să bei dacă ai făcut insolație? În perioada verii insolația poate fi o mare problemă. Fără să vrem putem ajunge să stăm în bătaia directă a soarelui, iar de aici, simptome neplăcute pot apărea.

Ce să bei dacă ai făcut insolație

Expunerea prelungită la soare poate aduce simptome neplăcute, dar și periculoase. De asemenea, insolația ne poate provoca greață, dureri de cap, dar și alte stări. Tocmai din acest motiv, este esențial să știm ce să facem.

ADVERTISEMENT

Odată ce am stat prea mult la soare, corpul nostru e deshidratat. Evident, hidratarea este primul lucru pe care trebuie să îl facem, iar pe lângă apă, specialiștii ne recomandă să apelăm și la ceaiuri.

Cum se manifestă insolația? În primul rând simptomele pot fi variate. Temperatura corpului crește rapid, iar durerea de cap devine una intensă. De aici și până la o stare generală de rău este doar un singur pas.

ADVERTISEMENT

Pot urma apoi stări de oboseală extremă, ori chiar de agitație. Corpul nostru se simte extenuat, iar în anumite cazuri, respirația poate să devină una neregulată, dar și greoaie. Mai apoi pot urma și o serie de crampe musculare care generează disconfort și durere.

Ceaiurile recomandate de specialiști

Ce să bei, deci, dacă ai făcut insolație? În primul rând apă, apoi supe de legume, dar și sucuri naturale din fructe. Există însă și un ceai care te poate revigora și îți poate da o stare de bine dacă te afli într-o astfel de situație.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre ceaiul de mentă. El poate ameliora grețurile, dar și durerile de cap. De asemenea, are un efect răcoritor, dar și calmant, iar acestea sunt doar o parte dintre beneficiile sale.

La rândul său, ceaiul de mușețel are beneficii similare. Acesta ajută corpul să se relaxeze și are proprietăți antiinflamatorii. Totodată, el poate combate stările de agitație, dar și crampele musculare.

ADVERTISEMENT

Tocmai din acest motiv, este esențial să ai ceaiuri de plante în casă. De asemenea, nu uita să de hidratezi constant, fie că faci activități în aer liber, fie că mergi la plajă, astfel încât corpul tău să poată funcționa normal.

ADVERTISEMENT