Life

Ce să faci ca să nu se înnegrească bananele. Contează mult locul unde le depozitezi

Unde trebuie ținute bananele ca să nu se înnegrească în timp. Secretul pentru a le menține proaspete până la două săptămâni.
20.12.2024 | 18:49
Ce sa faci ca sa nu se innegreasca bananele Conteaza mult locul unde le depozitezi
Ce să faci ca să nu se înegrească bananele. Foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

De multe ori, observăm că abia ce am cumpărat bananele de la magazin că deja încep să se înnegrească. Ele încep să-și schimbe culoarea și să devină moi, ceea ce ne forțează fie să le mâncăm rapid, fie să le aruncăm. Ei bine, un expert culinar ne învață unde să depozităm bananele astfel încât să nu mai avem această problemă.

Ce trebuie să faci ca să nu se înnegrească bananele. Locul ideal de depozitare

Contrar a tot ce știam până acum, se pare că există un loc surprinzător unde acestea pot fi depozitate pentru a rezista proaspete până la două săptămâni. În acest mod, prevenim risipa alimentară și avem fructe galbene, strălucitoare mai mult timp.

ADVERTISEMENT

Camila, o expertă în domeniul culinar, a devenit virală pe Tiktok după ce dezvăluit cum să ai banane proaspete mai multe zile, chiar până la două săptămâni, potrivit csid.ro. Ea a explicat în videoclip că acestea rezistă mai bine dacă sunt băgate la frigider, după ce s-au copt.

Camilla a aflat de la fiica ei că studenții de la universitate își țin bananele în frigider. Deși toată viața i se spusese că acest lucru va face bananele să se înnegrească, ea a decis să testeze metoda. A pus bananele coapte în frigider și le-a lăsat acolo timp de patru zile.

ADVERTISEMENT

„Se pare că am trăit o minciună întreaga mea viață. Mereu mi s-a spus că nu poți ține bananele în frigider pentru că se înnegresc”, a povestit ea pe contul ei de Tiktok, potrivit csid.ro.

Cum funcționează trucul

Camila nu se aștepta la acest rezultat. Când a deschis frigiderul, în loc să găsească fructe negre și pătate, așa cum se aștepta, bananele erau perfect coapte și proaspete.

ADVERTISEMENT

„De obicei, până acum ar fi fost complet negre și pline de pete, dar iată că sunt în stare perfectă. În fiecare zi înveți ceva nou”, a spus ea entuziasmată, conform sursei.

Explicația științifică este legată de temperatura scăzută a frigiderului care “extinde cu siguranță durata de viață” a bananelor până la două săptămâni. Chiar dacă coaja poate deveni neagră în timp, fructul din interior rămâne galben, proaspăt și ferm.

ADVERTISEMENT

Dacă nu aveți spațiu suficient în frigider, există și o altă soluție eficientă. Poți înfășura tulpinile bananelor în folie alimentară, ceea ce reduce emiterea de etilenă și le păstrează proaspete mai mult timp. De asemenea, este bine să separi bananele de alte fructe pentru a prelungi durata lor de viață.

ADVERTISEMENT