Life

Ce să faci ca să nu ți se mai blocheze telefonul și să meargă mai repede. Trucuri simple pe care să le încerci

Vrei să nu ți se mai blocheze telefonul atât de des ori să meargă mai repede? Există niște trucuri simple pe care te poți baza.
26.07.2023 | 19:05
Ce sa faci ca sa nu ti se mai blocheze telefonul si sa mearga mai repede Trucuri simple pe care sa le incerci
Ce să faci ca să nu ți se mai blocheze telefonul și să meargă mai repede. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce să faci ca să nu ți se mai blocheze telefonul și să meargă mai repede? Există anumite trucuri pe care te poți baza. De asemenea, nu trebuie să îți faci griji, pentru că nu e neapărat momentul să îți schimbi telefonul.

Ce să faci ca să nu ți se mai blocheze telefonul și să meargă mai repede

Cu siguranță ți s-a întâmplat măcar odată să ți se mai blocheze telefonul ori să meargă mai încet. Acest lucru poate fi destul de neplăcut în anumite situații, mai ales când ai nevoie de o informație rapidă. Ce să faci deci ca să nu ți se mai blocheze telefonul des?

ADVERTISEMENT

Chiar și cele mai bune smartphone-uri de pe piață înregistrează o scădere a performanțelor în timp. Indiferent de prețul plătit pentru un telefon, la un moment dat, bateria se va consuma mai repede, iar telefonul poate merge mai greu.

Acest lucru este valabil în special pentru dispozitivele Android vechi, în care aplicațiile și fișierele acumulate de-a lungul anilor ajung să blocheze lucrurile. Ulterior, acestea fac sarcinile de bază, cum ar fi încărcarea imaginilor sau a videoclipurilor, o experiență frustrant de lentă.

ADVERTISEMENT

De ce începe să ți se blocheze telefonul

Din fericire, există câteva trucuri simple care pot aduce câteva îmbunătățiri de performanță telefonului tău. În acest mod, nu trebuie să îți mai faci griji că o să ți se blocheze telefonul într-un moment important.

În primul rând, este important să știi de ce telefonul devine mai lent în timp. Atunci când smartphone-ul a fost lansat pentru prima dată, există șanse ca majoritatea actualizărilor software ale aplicațiilor și ale sistemului să fi fost făcute ținând cont de tipul de hardware.

ADVERTISEMENT

Totuși, pe măsură ce companii precum Samsung și Google lansează dispozitive noi și mai puternice, aceste actualizări devin adaptate pentru un hardware mai bun. Cu alte cuvinte, aplicațiile pe care le folosim astăzi sunt optimizate pentru smartphone-uri mai noi.

Astfel, telefonul tău, care este mai vechi, trebuie să muncească un pic mai mult pentru a face sarcini banale. Mai trebuie să știi că nu poți face o minune pentru ca telefonul tău să nu se mai blocheze ori să meargă mai repede, arată The Mirror.

ADVERTISEMENT

Cele mai utile trucuri pe care te poți baza

Pe de altă parte, ce poți face este să iei câteva măsuri simple pentru a reduce cantitatea de memorie pe care o folosește smartphone-ul. Odată combinate, aceste măsuri ar putea duce la îmbunătățiri notabile ale performanței:

Astfel, curăță neapărat spațiul de stocare. Mergi la aplicația Setări, atingeți Stocare, apoi “Eliberați spațiu”. Vei fi întrebat dacă vrei să ștergi aplicațiile nefolosite, fișierele mari sau gunoiul. Făcând acest lucru nu numai că va îmbunătăți performanța dispozitivului, dar îți va oferi mai mult spațiu pentru alte fișiere

Un alt lucru pe care trebuie să îl faci este să îți închizi aplicațiile. Deschide comutatorul de aplicații de pe telefon (poate fi cu un buton sau cu un gest). Trage cu degetul în sus pe aplicațiile deschise până când acestea dispar.

Un alt lucru important este să dezactivezi animațiile aplicației. Telefoanele care au Android sunt plin de animații ingenioase care fac ca experiența de utilizare a dispozitivului să fie elegantă și lină. Acest lucru însă, consumă memorie.

Pentru a le dezactiva, accesează Setări > Accesibilitate > Text și afișare. Apoi, trebuie doar să activez butonul “Remove animations” (Înlătură animațiile). Aceasta este una dintre cele mai rapide modalități de a obține o performanță vizibil mai rapidă.

ADVERTISEMENT
Tags:
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Și-a luat bagajele și a plecat: decizia lui Radu Drăgușin, la o lună...
Și-a luat bagajele și a plecat: decizia lui Radu Drăgușin, la o lună de la transferul la Tottenham
Medic român, anchetat în UK pentru ce le făcea băieților în cabinet, pentru...
Medic român, anchetat în UK pentru ce le făcea băieților în cabinet, pentru „plăceri sexuale”. Acum lucrează în România
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
DOCUMENT Taxele și impozitele locale din București cresc din nou
DOCUMENT Taxele și impozitele locale din București cresc din nou
Bătrâna de 85 de ani care a provocat un accident cu 3 morţi...
Bătrâna de 85 de ani care a provocat un accident cu 3 morţi în 2019, condamnată
„Nu vă puneți iPhone-ul într-o pungă de orez”: avertismentul oficial de la Apple....
„Nu vă puneți iPhone-ul într-o pungă de orez”: avertismentul oficial de la Apple. Ce ar trebui să faceți dacă se udă telefonul, de fapt?
Mama lui Navalnîi a dat autoritățile ruse în judecată. Putin îi pedepsește crunt...
Mama lui Navalnîi a dat autoritățile ruse în judecată. Putin îi pedepsește crunt pe bărbații care l-au omagiat pe opozant
Scandal uriaș la procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a întrebat dacă una dintre...
Scandal uriaș la procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a întrebat dacă una dintre victime este în sală. Reacția imeediată a tatălui
Gabriela Firea, trădată de Florentin Pandele. A aflat în direct
Gabriela Firea, trădată de Florentin Pandele. A aflat în direct
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Andreea Mantea, anunţ cu ochii în lacrimi: „Cât să stau să plâng, cât...
Andreea Mantea, anunţ cu ochii în lacrimi: „Cât să stau să plâng, cât să stau să sufăr? Trebuia să-mi văd de viață”
Toată sala a încremenit la procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a verificat dacă...
Toată sala a încremenit la procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a verificat dacă e prezent și studentul ucis în accidentul de la 2 Mai
De ce ușa de la baie trebuie ținută închisă mereu? Explicația la care...
De ce ușa de la baie trebuie ținută închisă mereu? Explicația la care nimeni nu se aștepta