Află cum poți scăpa de riduri dacă pui în aplicare câteva trucuri simple. Sunt anumite lucruri de respectat din rutina zilnică și pot fi de mare ajutor.
Apariția ridurilor reprezintă un lucru normal în procesul natural de îmbătrânire și sunt mai vizibile, de obicei, pe pielea care a fost expusă la soare, precum mâinile, antebrațele și gâtul.
Expunerea la soare reprezintă una dintre principalele cauze ale apariției ridurilor, mai ales pentru persoanele cu pielea deschisă la culoare.
Ridurile mai apar și din cauza altor factori, precum fumatul și poluanții. În principiu, structura pielii este determinată de genetică, dar astfel de factori favorizează apariția ridurilor.
În prezent, există mai multe opțiuni persoanele care vor să netezească ridurile sau să le facă mai puțin vizibile. Sunt anumite tehnici de refacere a pielii, medicamente și intervenții chirurgicale la care se poate apela.
Ioana Marinescu, fondator IMar Skin, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie, a explicat ce putem face pentru a scăpa de riduri sau pentru ca acestea să nu fie atât de vizibile.
Zona perioculară este lipsită sau are un număr foarte mic de glande sebacee, în comparație cu zona feței. Zona gâtului are, de asemenea, puține glande sebacee.
Persoanelor care au tenul mai gras nu le vor apărea riduri atât de ușor. În plus, zona ochilor este expusă la apariția ridurilor, deoarece aici e află zonele cu cea mai mare mimică.
“Zona ochilor și zona gâtului sunt alipice, nu au glande sebacee și mai mult decât atât sunt zonele cu cea mai mare mimică.
Râdem cu ochii, vorbim cu ochii, exprimăm cu ochii, iar gâtul mișcă capul. Și atunci sunt cele mai expuse ridării, degradării și deshidratării”, a explicat Ioana Marinescu în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, potrivit dcmedical.ro.
Totodată, Ioana Marinescu a oferit și câteva sfaturi pentru a preveni apariția ridurilor. Aceasta recomandă utilizarea unei creme speciale pentru ochi, în afară de crema de față.
“Crema de față nu trebuie să fie sinonimă pentru zona ochilor. În primul rând, crema de ochi trebuie să fie testată oftalmologic.
Acesta este primul pas pe care l-aș recomanda atunci când alegem o cremă de ochi. În al doilea rând, crema pe care o aplicăm în zona ochilor nu trebuie să fie parfumată”, a spus aceasta.
Uleiurile esențiale pot fi de mare ajutor, deoarece “ele fac minuni cu cremele și cu tenul nostru, dar evident în doza care trebuie”. Dacă sunt folosite în cantități prea mari, pot provoca probleme.
Ioana Marinescu a mai precizat că zona ochilor trebuie să fie hidratată, deoarece chiar și femeilor foarte tinere le pot apărea riduri acolo. De altfel, sunt vizate și persoanele care râd mult.
“Trebuie prevenit acest lucru cu reconstrucție, cu ceramide. Tot timpul trebuie să aplicăm creme cu ceramide, cu factori de creștere, cu colagen, cu hialuronic. Tot timpul trebuie să hidratăm zona ochilor”, a mai spus specialista.