Buretele de vase este un obiect necesar pentru a scăpa de murdăria de pa farfurii, tigăi sau alte ustensile, dar ce trebuie să faci ca să reziste mai mult? Există un truc pe care ar trebui să îl cunoască orice gospodină.
În fiecare bucătărie este important să existe un burete de vase pentru a curăța tigăile, farfuriile, tacâmurile, precum și alte ustensile folosite pentru gătit.
Cu toate acestea, chiar dacă buretele este spălat după fiecare utilizare, este un obiect care trebuie schimbat periodic, deoarece adună bacterii în timp.
Există, însă, câteva trucuri de care e bine să ții cont dacă vrei să prelungești durata acestui obiect din bucătărie.
Un lucru important este să îndepărtezi mirosurile neplăcute pe care le-a prins buretele tău. Acesta poate fi înmuiat în apă caldă cu oțet timp de 15 – 30 de minute. Se poate folosi și suc de lămâie.
Cu ajutorul acestor ingrediente, mirosurile vor fi neutralizate, iar buretele de vase va fi ca nou și îl vei mai putea utiliza o perioadă.
De asemenea, buretele de vase trebuie dezinfectat periodic. Pentru a face acest lucru, îl poți pune în cuptorul cu microunde, pentru 1 – 2 minute, însă buretele trebuie să fie umed, pentru a nu se aprinde, notează ciao.ro. În acest fel, cele mai multe bacterii vor fi eliminate.
Un alt truc important pentru ca buretele să reziste mai mult este să utilizezi ambele părți ale acestuia. Astfel, dacă are o parte abrazivă, atunci poate fi folosită pentru vasele care au murdărie mai dificil de îndepărtat. Vasele delicate, precum sticla sau ceramica, pot fi curățate cu partea moale a buretelui.
După fiecare utilizare, buretele poate fi spălat la mașina de spălat vase au clătit cu apă caldă și săpun. Între utilizări, buretele trebuie să se usuce complet. Îl poți lăsa la uscat la soare sau pe un suport care permite aerisirea.
Chiar dacă aplici trucurile enumerate pentru ca buretele să se mențină cât mai bine, acesta trebuie schimbat regulat.
Pentru a putea preveni acumularea de bacterii, buretele de vase ar trebui să fie schimbat o odată la 1 – 2 săptămâni. Există, însă, și câteva semne care te vor ajuta să-ți dai seama când trebuie înlocuit.
Dacă buretele devine mai moale decât de obicei sau începe să se sfărâme, atunci e timpul să îl schimbi. De altfel, dacă buretele emană un miros neplăcut, chiar dacă este curat, atunci ar fi mai bine să îl arunci.
De multe ori, un burete de vase acumulează multe bacterii, motiv pentru care nu trebuie utilizat pentru foarte mult timp.