Florile sunt o pată de culoare în orice încăpere. Fie că au miros sau nu, florile în vază sunt mereu un detaliu care face diferența. Din păcate, după ce sunt tăiate, acestea nu rezistă prea mult. Iată, însă, ce poți face pentru a le prelungi viața.
Se spune că într-o casă în care există flori, există viață. Unele persoane nu sunt adeptele florilor în ghiveci, însă, simt nevoia să aibă în permanență flori în vază. Frumusețea lor este trecătoare, căci acestea se usucă foarte repede.
Chiar dacă le schimbi apa des sau le ferești de lumina directă a razelor de soarele, florile nu rezistă prea mult în vază. Dacă te numeri printre persoanele care vor să le prelungească viața, atunci trucurile următoare îți vor fi de folos.
Cel mai simplu truc constă în ruperea frunzelor de la bază. După ce ai tăiat florile din grădină sau după ce le-ai cumpărat de la florărie, asigură-te că rupi frunzele din partea de jos. În acest fel, încetinești procesul de putrezire.
Un alt detaliu care face diferența este legat de tăierea corectă a tijei. Este recomandat ca aceasta să nu se taie drept, ci în unghi de 45 de grade. Specialiștii spun că asta crește suprafața prin care planta absoarbe apa.
Dacă vrei ca florile tale să fie proaspete cât mai mult timp, poți să spinteci un pic pe lungime tija florilor. Vei facilita absorbția apei, iar florile tale vor rezista mai mult.
Pentru ca florile să îți reziste cât mai mult, este foarte importantă și amplasarea lor. Specialiștii recomandă ca vazele cu flori să fie ținute în camere umbroase, ferite de curenți și soare.
Apa face mereu diferența în cazul florilor tăiate. Tocmai de aceea, ar trebui să îți faci un obicei din a o verifica zilnic, iar dacă este cazul, să o schimbi cât de des posibil.
Pentru a prelungi viața florilor pot să apelezi și la alte trucuri, la fel de simple și eficiente. De exemplu, zahărul și oțetul adăugat în apă fac minuni. Oțetul distruge instant bacteriile, iar zahărul contribuie la hrănirea plantelor.
Există și flori care preferă sarea și zahărul. De obicei, cele care reacționează la sare sunt trandafirii și begonia, iar la zahăr reacționează petuniile și crizantemele.
În cazuri extreme, când florile sunt foarte ofilite, trebuie să pui în aplicare un truc care le aduce la viață. Potrivit ea.md, tot ce trebuie să faci este să le înmoi în apă caldă timp de două minute, după care le pui în apă rece.