Life

Ce să le dai la găini să mănânce pentru a produce mai multe ouă. Ingredientul banal, dar eficient pe care sigur îl ai și tu în casă

Ce să le dai la găini pentru a produce mai multe ouă. Ingredientul banal, dar eficient, pe care îl poți oferi păsărilor.
10.06.2024 | 23:26
Ce sa le dai la gaini sa manance pentru a produce mai multe oua Ingredientul banal dar eficient pe care sigur il ai si tu in casa
Ce să le dai la găini să mănânce dacă vrei să producă mai multe ouă. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Dacă ai găini și vrei să producă mai multe ouă, atunci trebuie să știi că există un ingredient care te-ar putea ajuta în acest sens. Are efecte benefice în cazul păsărilor.

Ce să le dai la găini să mănânce pentru a produce mai multe ouă

Drojdia este un aliment pe care îl poți da găinilor tale, deoarece are mai multe avantaje. Dacă utilizezi acest ingredient, atunci vei vedea că păsările vor produce mai multe ouă.

ADVERTISEMENT

Acest aliment conține acizi grași, dar și proteine și alte elemente hrănitoare pentru găini, care se vor dezvolta în mod corect. În plus, vor face ouă cu coaja mai tare.

Imunitatea găinilor va fi, de asemenea, îmbunătățită datorită drojdiei, astfel că vor fi ferite de boli. Un alt avantaj al acestui aliment este faptul că păsările vor crește în greutate.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, nu trebuie să le dai o cantitate prea mare de drojdie, deoarece poate provoca diverse simptome, precum diaree, inflamații ale încheieturilor sau chiar canibalism.

Pentru ca găinile să beneficieze de efectele pozitive ale drojdiei, trebuie să știi că alimentul nu trebuie să depășească 6% din dieta lor. Dacă ai depășit această cantitate, iar păsările prezintă unul dintre simptomele menționate anterior, atunci trebuie să reduci la jumătate drojdia.

ADVERTISEMENT

În cazul în care nici atunci nu dispar simptomele, atunci înseamnă că drojdia trebuie scoasă complet din dieta găinilor, până când acestea își vor reveni, potrivit cumsa.ro.

Cum se prepară amestecul cu drojdie pentru găini

Ai nevoie de 10 g de drojdie uscată, amestecată cu 500 ml de apă călduță. După aceea, drojdia trebuie turnată peste 0,5 kg de amestec furajer, adică cereale, deșeuri de cereale, tărâțe sau nutreț amestecat.

ADVERTISEMENT

Se amestecă toate ingredientele foarte bine, apoi se lasă la crescut timp de 6 ore. Mai trebuie să adaugi, apoi, încă 0,5 kg de amestec furajer. Totul se amestecă foarte bine și se lasă până a doua zi.

Este important să se folosească un recipient din lemn sau unul emailat pentru amestecarea ingredientelor. Hrana poate fi administrată găinilor.

Amestecul poate fi administrat găinilor de trei ori pe an. Prima dată îl poți administra primăvara, apoi toamna. În final, drojdia trebuie administrată iarna, atunci când producția de ouă este mai scăzută.

ADVERTISEMENT